avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am semnat un precontract de vânzare-cumpărare și un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am semnat un precontract de vânzare-cumpărare și un PV de recepție pentru un apartament de la dezvoltator. Are acesta dreptul de a mai face modificări interioare fără să fiu anunțată?

Bună seara. Am încheiat un pre-contract de vânzare-cumpărare cu persoana juridică a unui complex de apartamente, ulterior am semnat de ambele părți un proces verbal de recepție. După lungi discuții în care ei nu îmi dădeau acordul să ma pot folosi de acest bun sau să intru în posesia lui(susținând că ei sunt proprietari și nu eu), mi-au dat acceptul. În lipsa mea un lucrător/angajat al complexului a intrat în apartament și a făcut niște modificări de care nu am fost înștiințată. M-ar interesa dacă este legal ce a făcut, dacă eu sunt proprietară sau nu și ce aș putea face în privința asta. Așept un răspuns. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:52, 5 Martie 2018
Pana la semnarea propriu zisa a contractului de vânzare cumpărare, nu sunteti proprietar.
Antecontractul este doar o promisiune de vânzare, respectiv cumpărare.
Ce aș putea face în cazul acesta? Nu mi se pare firesc să nu fiu anunțată din moment ce ei știu că eu locuiesc aici.
Asa cum vi s-a raspuns anterior,nu sunteti proprietar,deveniti proprietar doar la semnarea contractului de vanzare cumparare,discutati cu proprietarul(dezvoltatorul) sa nu mai intre nicio persoana fara acordul dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Indiferent că sunteți proprietară sau nu, aveți un proces verbal de recepție, din care eu înțeleg că aveți drept de folosință. Prin urmare, nimeni nu are voie să intre fără acordul Dvs.
Semnalați-i dezvoltatorului faptul că dacă mai intră cineva fără acordul Dvs atunci acesta comite infracțiunea de violare de domiciliu - în cazul acestei infracțiuni nu trebuie să fiți proprietara imobilului.
Mulțumesc frumos!!Apreciez mult. O seară bună!

Alte discuții în legătură

Achiziționarea unui ap prin prima casă, ap cu defecte aadryaan94 aadryaan94 Buna seara, In primul rand, imi cer scuze daca am ales forumul gresit, nu am gasit altul mai potrivit pentru această problemă. Urmează să ... (vezi toată discuția)
Receptie apartament in imobil nou dupa achitarea pretului FlorinSI FlorinSI Buna ziua. Pe 29 mai trebuie sa semnez contractul de v/c al unui apartament in imobil nou. Dezvoltatorul propune ( ca asa practica) sa faca predarea ... (vezi toată discuția)
Contestare infiintare asociatie de proprietari mdespot mdespot Salut, Sunt viitor proprietar intr-un complex rezidential din Bucuresti si am o mare problema cu dezvoltatorul, o firma de securisti imputiti, care incearca ... (vezi toată discuția)