Am invitat o persoană să locuiască cu mine în apartamentul unui prieten și acum nu mai vrea să plece. Dacă fac contract de închiriere cu proprietarul o putem evacua?
Ma regasesc intr-o speta destul de confuza. Am sa incerc sa fiu scurt si la obiect.
Undeva pe la mijlocul anului 2017 m-am mutat intr-un apartament in "chirie". Acordul s-a facut in mod verbal intre mine si proprietar, dat fiind faptul ca aveam o relatie anterioara de prietenie.
Ulterior, am invitat inca o persoana sa ocupe una dintre camere, acordul pentru acest lucru avand loc doar intre mine si persoana mentionata.
Dea lungul timpului aceasta persoana s-a dovedit a fi una problematica, creandu-se o stare acuta de animozitate.
In urma multiplelor cereri, cat se poate de civilizate, de a parasi imobilul intr-un termen rezonabil, nu m-am ales decat cu refuzuri care mai de care mai putin civilizate.
In cele din urma, am convenit cu proprietarul sa incheiem (doar noi) un contract de inchiriere si sa ne ocupam de toate formele legale necesare.
Intrebarile mele sunt:
1. Avand contract si fiind unicul locatar, ce parghii am pentru a evacua aceasta persoana intr-un mod si un termen rezonabil? Imi confera dreptul la folosinta imobilului aceasta posibilitate?
2. In ce moduri s-ar putea indrepta persoana respectiva impotriva proprietarului, avand in vedere ca acordul a fost unul verbal doar intre noi doi iar achitarea contravalorii ocuparii spatiului nu a fost niciodata efectuata in mod direct intre persoana si proprietar?
Imi doresc sa evit degenerarea acestei spete in orice fel. Apreciez orice raspuns care nu face neaparat obiectul intrebarilor de mai sus, sfaturi si pareri.
Antik
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Procedura speciala laudata bravul nostru legiuitor poate dura si 2 ani . Daca ocupantul este informat despre modalitatile de-a prelungi procesul. O modalitate este o cerere din partea acestuia, la primul termen de judecata, a ajutorului public judiciar. Cerere care va fi judecata cu prioritate si se va intinde pe 2 termene ,ar insemna undeva la jumatate de an cel putin.
Apoi tot cu rea credinta va ataca titlul propietarului pe cale separata...deci este o procedura de tot rasul.
Te cam faci vinovat fata de propietar de aceasta situatie.....daca as fi propietarul in cauza , te-as fi obligat la plata cheltuielilor de judecata si daune.
danielleu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Se incheie contract de inchiriere cu proprietatul. Se ia ocupantul de-o aripa si se arunca in strada. Se schimba yala. Dupa care se impacheteaza toate bunurile acestuia in cutii de carton si i se inmaneaza. In loc sa ne gandim ce actiuni legale puteti lua dumneavoastra impotriva lui, intrebati-va ce actiuni legale poate el lua impotriva dumneavoastra. Actiunile de mai sus in ordinea in care le-am enumerat. :)
Locatar rau platnic
annutza0
Buna seara!
Asociatia de Proprietari din care fac parte se confunta cu o situatie ciudata.
Un locatar refuza sa mai plateasca intretinerea de cateva luni, ... (vezi toată discuția)