avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu sunt de acord cu modul de împărțire a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu sunt de acord cu modul de împărțire a moștenirii. Ce se întâmplă dacă nu ajungem la un acord înainte de dezbatere și nu mă prezint la notar?

Buna ziua! Daca nu ajungem la o intelegere sau daca nu ma prezint la prima chemare (datorita faptului ca nu sunt de acord cu impartirea in mod egal) la un dosar de succesiune ce se va intampla?
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:19, 1 Martie 2018
Buna ziua,
Se va ajunge in instanta si acolo se va stabili cota fiecaruia.
Cine pierde plateste cheltuielile de judecata.
Cata vreme celalalt mostenitor este din aceeasi clasa de mostenitori cu dvs (acelasi grad de rudenie fata de defunct), nu puteti sa nu fiti de acord cu impartirea in mod egal a bunurilor si nici nu puteti cere instantei sa le imparta in alte cote. Cotele sunt stabilite de COdul Civil si sunt aceleasi si obligatorii pentru toata lumea.
Puteti sa nu fiti de acord cu compunerea masei succesorale (in sensul ca o parte dintr-un bun nu a apartinut defunctului ci dvs si sa cereti constatarea acestui fapt) sau puteti sa invocati un drept de creanta impotriva defunctului si sa solicitati ca mostenitorii sa va achite o anumita sumba de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire andreiyy andreiyy cotele fiecaruia sunt cele pe care le stabileste judecatorul sau cele pe care le solicita partile asa cum sunt ele prevazute de lege? cum se stabilesc ele ? ... (vezi toată discuția)
Succesiune Panici Doinita Panici Doinita Dacă in 2006, cand s-a facut succesiunea dupa bunica mea nu s- a tinut cont de certificatul de mostenitor dupa bunicul meu ( adica faptul ca unchiul meu a ... (vezi toată discuția)
Vânzare drepturi succesorale valer67 valer67 Bună seara! Sunt mostenitor într-un titlu de proprietate impreuna cu încă alți 2 moștenitori. Nu este posibila împărțirea amiabila la notar, deoarece ... (vezi toată discuția)