Buna ziua
Sunt noua pe forum si as avea si eu o intrebare.sunt angajata la o firma din data de 08.07.2008.am avut prima data contractul pe o perioada de 6 luni dupa care mi s-a mai prelungit inca odata pe o perioada tot de 6 luni,iar a treia oara mi-a prelungit contractul pe 3 luni.in data de 08.10.2009 trebuia sa imi expire si eu inca nu stiu ce este cu el.intrebarea mea este urmatoarea:are voie angajatorul legal sa il mai prelungeasca pe perioada determinata sau e obligat sa il faca pe perioada nedeterminata in cazul in care il mai prelungeste.
ASTEPT UN RASPUNS.VA MULTUMESC!
1. Mergeti la inspectorul de resurse umane si intrebati ce se intampla cu contractul individual de munca (CIM) al dvs.
2. S-ar putea sa-l fi transformat in CIM pe perioada nedeterminata, dar cine a semnat actul aditional in locul dvs.?
3. Dupa ce vorbiti cu IRU, reveniti.
Maximul de prelungiri admise de lege este de 3.
Ar trebui sa fie prelugint pe nedeterminat/nelimitat.
Este foarte ciudat ca nuati semnat inca prelungirea, si suntei la munca...
De ce oare ??:O Nu va mira, n-ati intrebat ce si cum?
p.s. stiu ca unii angajatori incearca sa "fraiereasca angajatii" amanand semnarea unui nou contract, si dupa o luna de lucrat fara contract, ii pun sa semneze pe un salariu mai mic, spunsndu-le ca altfel nu vor primi nici banii din urma. sa stiti ca nu este legal acest fel de a proceda, si daca lucrati fara contract, se prezuma ca aveti cim nelimitata, in conditiile stabilite la ultima prelungire.
Codul muncii
Art 80 - ″(4) Între aceleaşi părţi se pot încheia cel mult 3 contracte individuale de muncă pe duratădeterminată succesiv, dar numai înăuntrul termenului prevăzut la art. 82.
Art. 82. - ″(1) Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 24 de luni. ″(O.U.G. nr. 65/2005).
Oricum daca va inceta contractul trebuia sa va anunte.
Va multumesc mult pt raspunsurile oferite.am ajuns la concluzia ca are o problema angajatorul am sunat aproape in fiecare zi sa vad ce se intampla si ma amana tot timpul.si din bani oricum imi ia in fiecare luna fara sa ma anunte,de fapt nici nu stiu ce salariu trebuie sa iau pt ca una imi scrie in contract si alta vad pe cardul de salariu.
o zi buna si inca odata
MULTUMESC!
Cim
negrila
pe cat timp se poate incheia un cim, si cum se face trebuie reinoit la un anumit termen sau cum, mai sunt obligatorii Cartile de munca.
va multumesc (vezi toată discuția)