avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

pe cat timp se poate incheia un cim, si cum se face trebuie reinoit la un anumit termen sau cum, mai sunt obligatorii Cartile de munca.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:13, 4 Noiembrie 2009
cartile de munca sunt obligatorii inca :D

cim se inchieie pe perioada determinat 1, 2, 3...12 luni etc dupa cum va intelegeti cu angajatorul si se poate prelungi numai cu acordul ambelor parti atunci cand expira
sau pe perioada nedeterminata

in ambele situatii se poate stabili o perioada de proba care nu poate fi mai mare decat cea prevazuta de codul muncii ( in functie de meseria/ functia pe care o veti avea)
Cim se poate incheia si pe perioada nedeterminata, asa cum este prevazut in Codul muncii.
Codul Muncii:

Art. 12. - (1) Contractul individual de muncă se încheie pe durată nedeterminată.
(2) Prin excepţie, contractul individual de muncă se poate încheia şi pe durată determinată, în condiţiile expres prevăzute de lege.
Art. 80. - (1) Prin derogare de la regula prevăzută la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, în cazurile şi în condiţiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de muncă pe durată determinată.
(3) Contractul individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, dar numai înăuntrul termenului prevăzut la art. 82 şi de cel mult două ori consecutiv
Art. 82. - (1) Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 24 de luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract durata determinata mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Am un angajat la care ii expira contractul pe durata determinata de 24 luni. Ca sa nu-l angajez pe durata nedeterminata, pentru ca nu stiu ce se ... (vezi toată discuția)
Problema incadrare Vioreld Vioreld Buna ziua. Am avut angajat pana la inceputul anului un salariat, pe durata determinata astfel: - contract pe o luna 01.11.2009 - 01.12.2009 - prelungire 1 ... (vezi toată discuția)
Contractul individual de munca smacicas smacicas Buna seara, am un contract pe perioada determinata cu doua prelungiri (acte aditionale),as dori sa stiu cand va expira si cea de-a doua prelungire compania va ... (vezi toată discuția)