avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... constatare prescriptie executare silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

constatare prescriptie executare silita

ca debitor pot initia o actiune in constatare a interventiei prescriptiei de 3ani a dreptului de executare silita.
deci, fara ca creditorul sa fi inititat o actiune de executare silita mai intai impotriva mea vreau sa obtin o sentinta care sa constate ca dreptul creditorului la executare silita a prescris la data de ......
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
ana_panait, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie foarte bine argumentat juridic daca doriti sa initiati o asemenea actiune in justitie.
Din cate stiu sau respins astfel de actiuni in justitie dar ele se pot si admite.
De regula, se resping ca inadmisile.

Buna seara
Multumesc mult pt interesul acordat
Revin mai detaliat.
Ca debitor pot initia o actiune in constatare a interventiei prescriptiei de 3ani a dreptului de executare silita?
Deci, sentinta executorie este definitiva irevocabila din 26.11.2011 iar creditorul nu a inititat nici un tip de actiune de executare impotriva mea in Romania timp de 3 ani deci dreptul la actiune in Romania a prescris la 26.11.2014 si este motiv de opunere in caz ar incearca executare in Ro..
Locuiesc intr.-o alta tara unde termenul de prescriptie pt sentinte civile este de 5 ani si m-am trezit cu executare in baza sentintei romanesti din 2011. A fost admisa pt ca in certificatul care insoteste sentinta romaneasca scrie doar ca este definitiva si executorie.
Regulamentul CE spune ca poate fi admisa la executare o sentinta straina doar daca este executorie in tara de unde vine, respectiv din Romania. Imi corespunde mie sa arat ca nu mai este executiva in Romania ca sa opresc si desfiintez executarea aici.
In dovedire am nevoie de o sentinta romaneasca care sa arate ca in Romania dreptul la executare silita nu a fost folosit in cei 3 ani deci este prescris de la data de 26.11.2014.

In rezumat, trebuie sa arat ca in Romania a pierdut forta executiva la data de ......
exista si motivare legala cu art din Regulamentul CE
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
ana_panait, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum credeti ca este mai corect? DanyD DanyD Am un titlul executoriu neexecutat in termenul de prescriptie de 3 ani. Dorind sa constat pe cale judecatoreasca faptul ca a intervenit prescriptia dreptului ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare ? Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Avem o executare silita inceputa in anul 2003 - titlul este obtinut in april.2002, investirea cu formula ex.in ian.2003 - . Dupa luptele seculare ale ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru actiune in constatarea prescriptiei drept de a cere executarea silita Irina S. Irina S. Cu cat se va timbra actiunea prin care se cere constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita? (vezi toată discuția)