avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren vandut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren vandut

In anul 2009 tatăl meu a vândut 3 terenuri unei persoane. Contracte tipizate de la primărie cu martori tot legal. La unul din terenuri sa trecut parcela si tarlaua gresita. Respectivul teren a fost vândut în 2007 si persoana respectiva la intabulat si sa stres de la tatăl meu. Și-au dat amândoi seama ca sa greșit si au tot amânat cand unul cand celălalt refacerea contractului. Cumpărătorul a acționat în instanță pt a cere dreptul de intabulat. Sentința ia fost favorabilă doar ca nu au mai corectat greseala si nici nu a trecut la intabulat nici pt celelalte terenuri. In 2016 tatăl meu a murit. Am făcut succesiunea iar acum el are pretenții de la mine sau dau un teren pt acela cu problema. Precizez ca la mine in act de moștenitor nu apare terenul in cauza motivul cum v-am spus că a fost vândut în 2007 si sa intabulat. Acum mă cheamă in instanta pe mine. Ce se poate intampla? Va multumesc
Buna seara,
Ce vanzare s-a facut cu formulare de la primarie?
Vanzarea terenurilor nu se poate face decat prin NOTARIAT.
Acele vanzari cu formulare de la primarie cu martori pot, cel mult, constitui antecontracte sub semnatura privata.
Legea a fost valabila si in anul 2009 si si acum.
Mergeti fie la un notar fie la un avocat ca sa vedeti despre ce asa zise acte este vorba.
Da asa e. Doar ca omul are sentința de la tribunal pt a-si putea intabulat. Dar nu le-a făcut nici până azi. Problema e ca are pretenția de la mine săi dau un teren in locul celui cu problema. Poate săi dea instanta dreptate si sa ma oblige pe mine ca moștenitoare săi dau alt teren sau despăgubiri având în vedere că terenul nu apare la mine in cert de moștenitor
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
muresan_maria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren muresan_maria muresan_maria In urma succesiunii dupa tatal meu am intrat in posesia mai multor terenuri intabulate si ne intabulate. A venit cineva la mine si mia zis ca unul din ... (vezi toată discuția)
Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)
Cadastru floarealba floarealba Ce este de facut in situatia in care terenul meua fost vandut?! M-am tezit cu un contract de vanzare cumparare pe trenul meu respectiv aceeasi ... (vezi toată discuția)