avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren extravilan

Buna ziua
Am rugamintea de a ma lamuri cu un aspect legat de vanzarea unui teren extravilan.
Se doreste vanzarea unui teren extravilan si, conform legii 17/2014, trebuie intocmit dosar, in vederea afisarii ofertei de vanzare la Primaria de pe raza careia se afla terenul.
Sunt mai multi mostenitori ai acestei parcele de teren (unii in strainatate, altii in alte localitati) si au fost facute doua procuri. O parte din mostenitori au imputernicit o persoana pentru vanzare, iar ceilalti au imputernicit alta persoana.
La Primarie au respins depunerea dosarului pentru afisarea ofertei, deoarece nu este facuta o singura procura, pe o singura persoana. Mentionez ca ambele persoane imputernicite doresc vanzarea terenului; deci nu este problema ca unul doreste si celalalt nu.
Am cautat in normele metodologice ale legii 17/2014, dar nu am gasit nicaieri sa precizeze ca depunerea ofertei se face de catre o singura persoana sau ca trebuie imputernicita o singura persoana.
Aveti idee daca intr-adevar, trebuie facuta o singura procura? Aceasta varianta ar presupune o perioada indelungata de timp si cumparatorul nu este dispus sa astepte atat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:45, 1 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna seara,
Nu exista o asemenea prevedere.
Primaria face un abuz.
Daca mergand impreuna si semnand impreuna acea declaratie, ea nu este acceptata de primarie atunci va trebui sa va adresati iinstantei.
Imaginati-va ca toti mostenitorii ar fi venit personal, in calitate de proprietari, sa depuna oferta de vanzare. Sunt mai multe persoane diferite care îndeplinesc aceeași procedură. Ce-ar fi făcut Primăria in acest caz? Ii obliga la partaj, doar ca să rămână unul singur?
Nu exista nici o prevedere legală care să interzică pluralitatea de mandatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Într-un dosar de vânzare a unui teren agricol extravilan, conform ... yoolee yoolee Într-un dosar de vânzare a unui teren agricol extravilan, conform Legii nr. 17/2014, cu modificările și completările ulterioare, un preemptor poate depune ... (vezi toată discuția)
Arendasul preemptor - conditii cameliachivereanu cameliachivereanu Buna ziua! Va rog, sa-mi raspundeti la urmatoarele: - arendasul este al doilea preemptor, (dupa coproprietar si rude) ? - arendasul trebuie sa aiba ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare din 2008 nefinalizata pina la data actuala COMAN IULIAN COMAN IULIAN Buna ziua, Am o promisiune bilaterala de vanzare cumparare din 2008 a unui teren extravilan facuta de tatal meu care a decedat in 2018. La obiectul ... (vezi toată discuția)