avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce inseamna suspect pentru marturie mincinoasa ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce inseamna suspect pentru marturie mincinoasa ?

Bună seara...soțul meu a fost în 2017 citat ca martor intr-un dosar de dare și luare de mita...
Acum în 2018 a primit inștiințele ca e suspect de mărturie mincinoasa.
Ce trebuie făcut și ce se poate întâmpla?
E nevoie de avocat ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:01, 2 Martie 2018
Persoana cu privire la care, din datele și probele existente în cauză, rezultă bănuiala rezonabilă că a săvârșit o faptă prevăzută de legea penală se numește suspect. Ce se poate intampla? Va fi chemat la audieri si ulterior se poate emite ordonanta de inculpat (sau nu) si ulterior poate fi trimis in judecata, ori cauza poate fi clasata prin ordonanta. E nevoie de avocat in masura in care dvs considerati ca este nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzare marturie mincinoasa olf olf Buna ziua, Intru-n proces de luare de mita am fost citat ca martor, in care am declarat ca eu nu am dat mita. Este vorba de un proces in care un profesor ... (vezi toată discuția)
Declaratiile suspectului in calitate de martor, raspunderea pentru marturie mincinoasa eusaisapte eusaisapte Daca unui suspect i s-a luat declaratie in calitate de martor, raspunde pentru savarsirea Marturiei mincinoase? Am observat ca suspectului i s-au luat ... (vezi toată discuția)
Despre martor si drepturile lui. teo.trap teo.trap Am o întrebare, dacă un martor este chemat la un proces, are dreptul să tacă atunci când îi sunt puse întrebări acuzatoare ? Sau să aștepte ca ... (vezi toată discuția)