avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzare marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzare marturie mincinoasa

Buna ziua,

Intru-n proces de luare de mita am fost citat ca martor, in care am declarat ca eu nu am dat mita. Este vorba de un proces in care un profesor este acuzat ca a primit mita de la studenti. Am fost citati toti studentii fiecare a declarat cum a ,,vrut'' unii dintre cei care au declarat ca nu au dat mita si-au schimbat declaratiile. Eu acum sunt chemat la parchet pentru marturie mincinoasa ca am declarat ca nu am dat mita, dar chear nu am dat , ce sa fac in aceasta situatie? Va rog sa ma sfatuiti.
Daca aveti certitudinea ca nu ati savarsit respectiva fapta,staruiti in mentinerea primei declaratii
In functie de circumstante si darea de mita este incriminata de legea penala asa ca fiti atent ce declarati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autodenunțul dintr-o mărturie - consecințe în altă sferă decât cea penală? Radu9 Radu9 Declarația făcută de un martor, cu scopul de a scăpa de cercetarea penală, împotriva unei persoane învinuite de săvârșirea unei fapte penale poate ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa jeneta jeneta ce se poate intampla daca te gaseste cu marturie mincinoasa si nu iti retragi plangerea poate sa te aresteze? (vezi toată discuția)
Retragere marturie Lucian_L Lucian_L Buna ziua, acum un an am fost martor la o incaierare intr-un club. am dat o declaratie cu cele intamplate apoi am fost apoi chemat a doua oara in care ... (vezi toată discuția)