avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calculare penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calculare penalitati

Buna ziua, imi puteti spune daca de la 01 ianuarie 2018 calcularea penalitatilor la intretinere se face dupa 20 de zile de la afisarea listei de plata? Stiu ca pana acum dupa 50 de zile se aplicau penalitati.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:36, 2 Martie 2018
Nu s-a schimbat legislația , deci mergeți pe varianta de 50 zile .
Nu am inteles de nici-unde ca penalizarile se calculeaza dupa 50 de zile - cu toate ca aici, pe forum am discutat si rasdicutat aceste lucruri.
Mergeti la sediul as. prop. si interesati-va. Desi modul de calcul a penalitatilor este clar stipulat in Lege, fiecare asociatie are un Sistem propriu de penalizari, decis de catre comitetul executiv al asociatiei, asa ca penalitatile pot fi calculate dupa 31 de zile, pana la 50 de zile. Acest interval provine din definitia termenului de plata[/iprevazut in Legea nr. 230/2007]:
Articolul 49
(1)Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2)Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3)Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.


Incercati sa mai cititi si discutia:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
Adam Grecu, utilizator
Daca termenul de plată este de 20 zile , penalitățile se aplică după 30 zile de la termenul de plată . De aici rezultă 50 zile .
nu de aici rezulta ca trebuie sa cititi mai rar si cu atentie.
Daca reducerile sunt pana la 70% cat sunt reducerile? pot fi 1% sau 70%
Daca (2)Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice. insemna ca poate fi 1 pana la 20 zile.

Adica pe scurt cum spune domnul Grecu pot fi de 31-50 zile.
SI cei mai inspirati ca domnul Grecu aleg 1 zi si uite asa la ei se aplica penalizari la 31 zile.i Totodata incerca sa afiseze mereu la acceasi data intretinerea , aduna si bani mai multi la asociatie si ii responsabilizeaza pe oameni sa platesca mai repede.
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
w_v_w_v, utilizator
Rugam respectati regulamentul forumului si nu deschideti concomitent mai multe topicuri cu subiect identic
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari restanta afisata pe lista de plata LocatarB LocatarB Care sunt consecintele Legii 246/30.06.2009 asupra sistemului propriu de penalizari prevazut de art.49 din Legea 230/2007 la asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)
Contestare lista de plata ContSters205948 ContSters205948 DE la ce suma se bag penalizari la ASOCIATIEI ca presedintele si contabilul au spus orice suma se penalizeaza daca nu platesti este adevarat.DIN cite sa auzit ... (vezi toată discuția)
Penalitati Ganna Ganna Buna seara, as avea o nelamurire cu privire la modul cum se calculeaza penalitatile la asociatiile de proprietari. In urma unei adunari generale s-a hotarat ... (vezi toată discuția)