avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... consultare dosar de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

consultare dosar de judecata

Cum pot afla ceea ce se intampla intr-un proces in care am calitatea de parat si ceea ce se adauga la dosar, daca acesta se judeca in lipsa mea?
Mentionez ca eu sunt din alt oras decat cel unde se desfasoara procesul.
Trebuie sa mergeti la arhiva instantei in care se judeca procesul si sa solicitati dosarul pentru a-l studia ... acolo veti vedea ceea ce s-a depus si ceea ce a hotarat instanta pana la pronuntarea hotarii judecatoresti.
Faptul ca dvs ori avocatul dvs a cerut judecarea si in lipsa nu va impiedica sa luati parte la proces. Pentru un minim de informatii puteti folosi site-ul Ministerului Justitiei la adresa www.just.ro/portalul instantelor de judecata. =D> Cautati in acea pagina instanta care va judeca procesul si verificati stadiul lucrarilor folosind nr. dosarului sau numele dvs ca si parte in proces.
Pentru informatii detaliate sau studiul dosarului depuneti cerere la arhiva instantei respective si, de cele mai multe ori chiar in acel moment, puteti consulta intreg dosarul.
Instanta are obligatia sa arate partilor ca toate actele trebuie sa fie depuse in dublu exemplar (sau mai multe exemplare), pentru a fi comunicate si celorlalte parti. Formulati o cerere in scris instantei de judecata si cereti comunicarea oricaror acte noi depuse la dosar, daca aveti cunostinta ca s-a intamplat acest lucru. Faceti mentiunea ca sunteti din alta localitate si ca nu aveti posibilitatea sa va deplasati la serviciul de arhiva al instantei. Mentionati si actele pe care le-ati primit, intelegandu-se ca doar de acestea aveti cunostinta. Nu veti primi copiile incheierilor de sedinta. Pentru aceasta urmati sfatul colegului meu - verificati in portalul ministerului de justitie.
Recomandabil este sa mergeti la instanta, sau sa delegati pe cineva sa o faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la intampinare Desperados Desperados Buna ziua.Am primit acasa printr o scrisoare cum ca fostul sot ma cheama in judecata.Vrea sa i a fetita sa o creasca el,imi cere pensie alimentara,mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Recurs lilicrin lilicrin Am depus cererea pt recurs dar cat dureaza pana o aproba sau cum imi dau seama ca este aprobata sau nu? (vezi toată discuția)
Dosar penal caprice caprice Buna ziua, cum pot afla date despre un dosar sau o sedinta pronuntata in dosarul unei instante? Mentionez ca am nr dosarului...daca sun la tribunalul ... (vezi toată discuția)