avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reducerea suspendarii permisului in cazul dosarului ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reducerea suspendarii permisului in cazul dosarului penal?

Buna ziua! In octombrie 2016, mi-a fost retinut permisul si mi s-a facut dosar penal pentru punerea in circulatie a unui autovehicul, avand numerele provizorii expirate de 6 zile. Dupa 14 luni de asteptare cu dreptul de a conduce (prin prelungirea dovezii in fiecare luna), s-a solutionat cazul, renuntandu-se la urmarirea penala si suspendand permisul pentru 90 zile.
Hotararea definitiva o am, examenul de redobandire l-am promovat, toate actele fiind la politie deja.
Dar problema mea este urmatoarea.. Dupa trecerea celor 60 zile, am fost la politie pentru a-mi recupera permisul, beneficiind de reducere, insa politistul, cu un ton nu tocmai corect, mi-a spus ca nu-mi da permisul, pentru ca eu am dosar penal si nu il intereseaza daca s-a renuntat la urmarirea penala, ca "nu stau eu sa-ti caut dosarul tau cu acte".
Deci, este adevarat ce spune domnul de la permise? Nu am dreptul la reducere, chiar daca a fost anulata urmarirea penala?
Cel mai recent răspuns: Cristian Ionut , utilizator 15:54, 2 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Restituirea permisului de conducere trebuie dispusa de către şeful serviciului poliţiei
rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza ordonanţei procurorului prin care s-a dispus renuntarea la urmarirea penala.
Asa am procedat!
Am bagat dosarul acum 2 saptamani, cu toate actele necesare (copie CI, hotararea definitiva, dovada inlocuitoare de permis si cererea respectiva
Dupa examenul de redobandire, mi s-a spus ca trebuie sa facem o cerere daca vrem sa ni se reduce perioada de suspendare, ceea ce am si facut, urmand sa o depun la politie (cerere, copie CI, copie dovada fata/verso).
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
Cristian Ionut, utilizator
Mesaj dublat! Imi cer scuze!
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
Cristian Ionut, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea permisului de conducere anulat, dupa o condamnare cu suspendare maniuvalentinilie maniuvalentinilie daca am fost condamnat 2 ani cu suspendare si mi sa anuklat permisul de conducere dupa cat timp pot sa dau examen sa-mi optin permisul din nou (vezi toată discuția)
Acte necesare redobandire permis anulat tudor_tudor tudor_tudor Buna ziua! Peste cateva zile imi expira termenul de 1 an si 10 zile de la condamnare si pot sustine din nou examenul pentru permis. Va rog sa ma lamuriti in ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere pintenarug pintenarug ce acte trebuie la dosar, pentru redobandire permis anulat? dosarul poate fi depus inainte de un an, pentru programare la examen? (vezi toată discuția)