avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara. In urma cu cca 10 ani, am mostenit dupa decesul tatalui meu, cota de 3/8 dintr-un apartament, mama avand deci 5/8 din acesta. In 2008, am achizitionat un autoturism in leasing, semnand un contract de fidejusiune. Zilele trecute, am vrut sa donez mamei mele cele 3 optimi si cand am scos de la OCPI Extrasul de Carte Funciara, am vazut ca cele 3 optimi imi sunt blocate. Stiu ca a fost un proces castigat de executor , nu am putut sa ma prezint fiind plecat din tara...infine. Ideea este ca eu am platit un avans de 8.000 de euro, masina mi-a fost luata dupa 6 luni (avea cca 2.000 km) si mai am de platit inca 25.000 euro....masina valorand la achizitionare 30.000 euro. Avand 3/8 din apartament, ce se poate intampla? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Akino , utilizator 21:55, 21 Martie 2018
Ce se poate intampla? Intr-un scenariu pesimist (pentru ca asta trebuie sa va intereseze), se poate urmari silit cota de 3/8 din apartament, apoi se poate adjudeca pe 2 lei, apoi se poate cere partajul prin hotarare judecatoreasca, situatie in care, in caz de neintelegere, se poate ajunge la vanzarea la licitatie efectuata de executorul judecatoresc, de data asta pentru 5 lei, si uite asa nimic nu se pierde, totul se transforma. Pe de alta parte, intr-un scenariu optimist, poate interveni fie perimarea executarii silite, fie prescriptia dreptului de obtine executarea silita si cota dvs va fi neafectata.
Multumesc, are vreo importanta daca procesul s-a incheiat in 2012? Solutia fiind definitiva?As putea invoca perimarea executarii? Pe doi lei, daca s-ar face evaluarea de catre ei?
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
Akino, utilizator
Are importanta, in sensul ca hotararea judecatoreasca definitiva reprezinta titlu executoriu conform cu dispozitiile art.632 si urm. Cpc si poate fi pusa in executare intr-un termen specificat in art.706 si urm. Cpc (articolele sunt din noul cod de procedura civila, presupunand ca cererea de executare silita este facuta pe acest cod). In principiu, da, se poate invoca fie perimarea, fie prescriptia, insa trebuie lamurite aspecte, incepand cu legea incidenta si apoi alte detalii. Cat priveste evaluarea, este o discutie mai larga si mai greu de țărmurit, insa cu siguranta avocatul va poate lumina (eu nu am spus ca evaluarea se face la doi lei, ci adjudecarea, bineinteles este o figura de stil, insa ati prins esenta).
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
trandafir2, moderator
Buna seara! Azi am fost anuntat de executorul judecatoresc, printr-o scrisoare de comunicare ca mi s-au pus in vanzare prin licitatie publica cele 3/8. Am contactat un avocat si mi-a spus ca trebuie sa achit o taxa de timbru care se calculeaza in functie de suma datorataexecutorului si binenteles onorariul avocatului. Intreb si eu...in cazul in care sotia si cu mine nu avem venituri si avem 2 copii, mai platim acea taxa de timbu? Ce ar trebui facut?Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii silite leopold2010 leopold2010 Buna ziua, Cand apare perimarea executarii silite ? Daca executarea silita este perimata si executorul continua demersurile ce se poate face ? Daca timp de ... (vezi toată discuția)
Conditii perimare executare greensea greensea Buna ziua Contestatia la executare fara suspendare depusa de debitor intrerupe termenul de perimare de 6 luni a executarii? In CPC se precizeaza ca termenul ... (vezi toată discuția)
Explicatie conditii perimare wiki38 wiki38 In urma sentintei definite din 03.03.3008,o persoana fizica a fost obligata sa restitue creditorului(o societate comerciala) o suma de bani in cuantum de ... (vezi toată discuția)