avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatii

Buna ziua,EU am depus dosaru un noiembrie 2017 ,dar mi SA spus ca o SA benificieze de alocatii,de personal data de 1 august 2017,dar vreau SA stiu daca ai vine retroactiv decand am depus dosaru Sau decand SA nascut
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 3 Martie 2018
Cand s-a nascut copilul ?
Copilu SA nascut pero 15-03-2016
Veti primi alocatia din decembrie 2016...
Mi SA spus ca o primesc din august 2017 ,de cand tatal cotizeaza ,este posibil
Legea 61/1993
art.6
....
(4) Dreptul la alocaţia de stat pentru copii se stabileşte începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.

(5) În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocaţiei de stat pentru copii se poate face şi pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata alocatie retroactiv iavorenciucmarius iavorenciucmarius Buna ziua, as dori si eu daca se poate un raspuns la o intrebare.Am nascut in strainatate un baietel in 16 12 2012. Mentionez ca acest lucru a fost din motive ... (vezi toată discuția)
Plata prima luna de alocatie a nou nascutului!!! buzurinn buzurinn Buna ziua, am si eu o nelamurire, am fost sa depun dosarul de alocatie si indemnizatiea fetitei ( nascuta 03.07.2013 ) iar doamna de la oficiu mi-a spus pe un ... (vezi toată discuția)
Alocatie nou nascut irysmiki irysmiki Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca s-a procedat corect. Am nascut anul aceste pe 3 iunie. Alocatia pt bebe am inceput sa o primesc pe luna august, ... (vezi toată discuția)