avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu avocați
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu avocați

Cuantumul onorariului dat avocaților este limitat obligatoriu de vreo grilă, în funcție de anumite criterii? (obiectul dosarului, valoarea litigiului)
Dacă da, ce text legal o prevede?
Mulțumesc.
Protocolul semnat cu M.J. în 2015 (ce prevede onorariile limitativ) nu mai e valabil?
In nici un caz in avocatura ca profesie nu se reglementeaza onorariile cu alte institutii (chiar si MJ)banuiesc ca va referiti la vreun protocol privind plata avocatilor din oficiu ,sume care nu au legatura cu onorariul real solicitat de un av intr-o piata libera.Nu inteleg natura interesului dvs aveti impresia ca un av va solicita un onorariu prea mare(in acest caz puteti negocia sau solicita oferte altor av)sau va referiti la plata av care merg la oficii si care sunt platiti cu sume derizorii care nu au nici o legatura cu piata avocaturii.
Mulțumesc pentru răspuns, însă natura interesului, al meu, nu se poate deduce exact din întrebare (nu sunt ironic) . Eu chiar vroiam o informație de la un avocat, privind întrebarea mea.
Vreau să fac un contract cu o casă de avocatură și știu sigur faptul că la judecătorii a fost trimis în luna feb. - a.c. acel protocol conținând cuantumul onorariilor, în spețe diferite de cele din oficiu (divorțuri, acțiuni în constatate, uzucapiuni ș.a.) , pe care l-am menționat. Sunt interesat doar de aplicabilitate.

Am uitat să menționez, trimis de către Tribunale, Curți de Apel , în funcție de competență.
Protocolul la care faceti referire reglementeaza plata onorariilor pt oficii si nu are nici o aplicabilitate in piata libera .Daca vreti sa va raportati la ceva cautati pe google hotararea unbr din 2017 (hot 272 august)privind onorarii minime,hotarare la care s-a renuntat.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat - redactare contract caut_raspuns caut_raspuns Buna ziua, Am rugamintea daca se poate sa imi mentionati care ar fi onorariul unui avocat pentru redactarea unui contract de prestari servicii. Va ... (vezi toată discuția)
Onorarii avocatiale anonim anonim Buna ziua! Care sunt limitele minime-maxime ale onorariilor solicitate de avocat pentru o consultanta pe dreptul familiei? Nu este ceva legat de un dosar ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna sa fii avocat? allyssa allyssa Buna seara. De la intrarea mea pe forum si pana acum, am stat numai pe sectiunea dedicata magistraturii. Insa incepe sa ma tenteze si ideea de avocatura, ... (vezi toată discuția)