avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se procedează în cadrul asociațiilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se procedează în cadrul asociațiilor de proprietari în cazul activităților de reparații?

cum poate fi facuta in mod legal o activitate de reparații la o asociație de proprietari si ce declaratii trebuiesc făcute.
multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: draftacristi , utilizator 07:51, 10 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De unde stiu, da?
Dar unde lucrez eu prietene, la aprozar?
In teorie sunt multe firme care ar vrea sa munceasca, mai greu este sa vina sa-mi faca o lucrare mai complexa de reparatii la subsol. Noi chiar aici ne-am poticnit...
Multa lume a descoperit ca mai bine te dai lovit decat sa muncesti si-atunci asta este!
Daca stiti mai bine ca noi, bine ar fi sa ne spuneti - localitatea si alte amanunte.
Dicutam!
Nu zice nimeni ca se gasesc cu greutate firme... Doar ca fiecare doreste tratament preferential, adica lucrare fara oferte, pe sistemul, "am venit, am vazut despre ce este vorba, batem palma si ne luam de treaba". Nimeni nu prea vrea sa piarda vremea cu oferte si sa constate ca nu se face lucrarea cu ei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Uite ca zic eu! S-or gasi firme, dar nu toate vor sa faca treaba.
Avem de inlocuit o teava de 3 tzoli de vre-o 35m intr-un subsol, Legislatia este clara - ne trebuie cel puti 2 oferte, firmele trebuie sa intocmeasca un deviz pentru lucrarea respectiva, iar com. ex. alege oferta ce-a mai convenabila.
Chiar in aceste conditii, proprietarii sunt suspiciosi - adica, nu cumva cineva (administratorul) imparte banii cu executantul? Daca executantul este prost, nu am nimic impotriva, dar baietii nu-s chiar asa de tolomaci incat sa imparta castigul cu cineva... In fine, despre asta vorbim!
In acesti termeni trebuie discutat.... Hai, cand ai de inlocuit un robinet, cand trebuie sa carpesti ceva, sa desfunzi o coloana infundata, merge si asa, pe principiul ai gasit un meserias "am venit, am vazut despre ce este vorba, batem palma si ne luam de treaba".
Mai greu este cand trebuie sa-l platesti: cum faci asta legal? Daca este firma, iti da omul factura si chitanta - despre asta vorbim...
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
Adam Grecu, utilizator
Am avut un caz, trebuia refacuta hidroizolatia la terasa unui bloc si niciuna din firmele contactate nu a vrut sa faca oferta daca nu avea certitudinea ca le incredintam lucrarea. Spuneau ca ei nu pierd timpul sa vina sa masoare sa faca calcule si sa se trezeasca dupa aceea ca nu ii luam pe ei... Cu acordul proprietarilor, am contactat o firma cu care am lucrat mai demult, tot la hidroizolatie si am facut treaba cu ei, prin ”incredintare directa”. Evident, avem tabel cu semnaturile proprietarilor privind firma in cauza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incredintare directa.
Este si aceasta o metoda, o practica si statul..., la noi este mai greu, v-am scris ce am patit noi, dapoi sa facem incredintare directa, atunci chiar ca am impartit monetarul intre noi...
Este bine ca aveti semnaturi - sa fie majoritare.
Pe de alta parte, am intalnit si noi firme cu pretentii dintr-astea. Niste pafaristi...
Trimiti un om, face niste masutarori, intocmeste in 1/2 ora un deviz si gata... In fine, "hai la munca sa muncim, da doamne sa nu gasim..."

Observatie:
Nu stiu de ce nu pot scrie "normal", vad ca iese "italic" si doar aici...
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Acoperisul blocului pico pico Locuiesc la ultimul etaj si ca de fiecare data noua ne revine sarcina sa luam masuri pentru reparatii. De aceasta data am hotarat sa efectuiez lucrarea dupa ... (vezi toată discuția)
Lucrari imbunatatire bloc asso asso Buna seara , va rog sa imi clarificati ce acte sunt necesare si care sunt pasii de urmat pentru intreprinderea lucrarilor de anvergura la un bloc. De ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie de plata! Adriantot Adriantot Un proprietar depune la asociatie o adresa catre presedinte in care arata ca are infiltratii de apa in apartament locuind la ultimul nivel. Anexeaza la acea ... (vezi toată discuția)