avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Vă rog să-mi spuneți cand îndeplinesc condițiile de pensionare anticipata, daca în octombrie 2012 am fost pensionata gr. III invaliditate, având la aceea data stagiul de cotizare de 35 ani si 6 luni, dar de atunci si până acum am lucrat cu contract de 4ore. Se ia in calcul acești 5 ani lucrați pentu a beneficia de pensiei anticipata fara penalitate? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:45, 4 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.
Anii lucrati cu 4 ore/zi vor intra in calculul pensiei de limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul varsta de pensionare asandulescu asandulescu Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care ar fi varsta la care pot sa ma pensionez tinand cont de Legea 380/24.12.2013 referitor la grupa 1 de munca.Datele mele ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata lascarica lascarica Buna seara.Ma puteti ajuta cu un sfat? Am varsta de 57 ani si 2 luni,total stagiu de cotizare realizat este de 37 ani 5 luni iar din ianuarie 2003 sunt ... (vezi toată discuția)
Data pensionare limita de varsta seneca399 seneca399 Sunt nascut in mai 1961,am 31 ani vechime in munca din care 9 ani in grupa a II-a.de munca Incepand cu 1 martie 2013 sunt pensionar invaliditate gr.III. La ce ... (vezi toată discuția)