avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauze antecontract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauze antecontract vanzare cumparare

Doresc sa cumpar o casa dar nu corespunde c.f. cu ce este pe teren,mai exact in cf apare o terasa descoperita pe care proprietarul a inchiso si practic e o camera.
Proprietarul a zis ca incepe demersurile sa intre in legalitate dar dureaza cateva luni.
Eu doresc sa semnam un antecontract si sa incep sa o renovez in regim propriu suma fiind in jur de 20000 euro.
Ce clauze sar putea pune sa nu pierd suma pe care vreau sa o investesc plus avans in jur de 10000 de euro sau ce alternativa as avea
Casa nu este locuita proprietarul locuieste in alta tara si este de acord cu ce am propus dar legal nu stiu cum sa fac
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
disag, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:24, 4 Martie 2018
Cred ca va trebuie ceva mai mult decat cateva clauze intr-o promisiune de vanzare cumparare, faceti imbunatatiri la bunul apartinand altei persoane cu sume destul de mari. Cel mai intelept ar fi sa aveti un contract redactat de un avocat.
Da, este mai mult decat indicat sa va fie redactat contractul de avocat si inca acesta sa o faca cu mare atentie si chiar sa lamureasca notarul daca acesta nu va accepta un contract facut de avocat din varii motive.
La notari le este greu sa analizeze cu atentie clauzele contractuale incluse de avocati si de fel refuza...cel mai adesea din lipsa de timp...

Nici macar nu este clar daca indicat sa faceti un antecontract...
Eu de fel nu recomand incheierea de antecontracte...
Contractul trebuie pregatit in asa fel incat sa si castigati in caz de proces si nu doar asa sa fie pe hartie niste clauze...mai mult sau mai putin puerile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la antecontract- modificare pret apartament ContSters80242 ContSters80242 Buna ziua, as dori va rog frumos sa imi raspundeti in legatura cu urm. probleme : -am facut un antecontract pt un apartament in bloc nou anul trecut , ... (vezi toată discuția)
Probleme cu executor judecatoresc ramonel78 ramonel78 Buna ziua! In iunie 2008 am incheiat un antecontract de vanzare cumparare a unui imobil situat in judetul Vrancea-localitatea Gresu ,dandu-i un avans ... (vezi toată discuția)
antecontract la avocat sau notar roco1981 roco1981 Buna ziua. Vreau sa cumpar un apartament dar inca nu are C.F . Apartamentul este in bloc tip vila ( 12 apartamente), proprietarul zice ca are doar C.F pe ... (vezi toată discuția)