Buna ziua am o intrebare in legatura cu o mostenire.Tatal meu a decedat in 1996 fiind despartit de mama mea.Eu am locuit cu mama mea dar in vacante mergeam la bunici iar in anul 2000 m_am mutat definitiv acolo dupa ce bunicii mi_au promis ca imi vor preda bunurile casa si terenurile.In 2003 bunica a decedat iar eu m_am casatorit si am locuit pana in 2004 cu bunicul si sotia.Dupa cateva discutii m-am mutat in casa sotiei iar matusa mea la luat pe bunicul meu la ea iar in anul 2013 bunicul a decedat.As dori sa stiu daca am drept la proprietate si unde ar trebui sa ma duc sa aflu cum este predata mostenirea sau daca este predata matusii.Eu nu am fost chemat la nici un notar sau in alta parte deci nu am idee cine e proprietar acolo stiu doar ca bunicul era proprietar.Multumesc
Buna ziua,
Primele demersuri ar trebui sa le faceti la notar.
Trebuie verificate registrele electronice de evidenta notariala.
Daca nu s-a dezbatut succesiunea de pe urma tatalui dvs si nici de pe urma bunicii decedate, puteti demara chiar dvs. dezbaterea succesiunii.
Daca va intelegeti, si nu exista discutii, puteti solicita dezbaterea succesiunii la notar.
Daca nu va intelegeti va trebui sa solicitati dezbaterea succesiunii prin instanta; in acest caz este util un avocat.
Problema e ca matusa mea si cu mine nu vorbim eu nu am nici un certificat de deces al tatalui al bunicii sau al bunicului nu stiu unde sa ma interrsez daca e vreun contract de vanzare cumparare pe mostenire sau predare nu stiu nimic si nici nu stiu ce acte imi trebuie sa prezint la notar sa aflu niste raspunsuri deci sunt cam in plop.Va rog frumos daca puteti sa imi spunet ce acte trebuie sa prezint la notar ca sa aflu ceva sau daca in extrasul de carte funciara apare cine este proprietar si cum a ajuns proprietar.Multumesc frumos.
Succesiune
deliammm
Buna ziua,
Poate ma ajutati i pe mine cu un sfat.
Tatal meu a murit in urma cu aproape 14 ani. Am ramas cu mama, care m-a crecut si educat absolut singura, ... (vezi toată discuția)