avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot remedia programul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot remedia programul de munca

Problema Juridica: Buna ziua . Sunt angajat la rcs-rds din 04-2016 ca agent vanzari, si cum am si carnet de conducere mi sa dat masina de serviciu adica dubita , am contract de munca de 2 ore de la inceput din 2016 dupa un an am fost transferat la contract nedeterminat dar tot pe 2 ore unde salariul este de 255 de lei plus comisionul din vanzari, eu din luna 04-05 2017 am dubita cu care transport colegi pe teren iar din anul 2016 sa dat o recipisa in rds precum toate persoanele care au masina de servici sa fie trecute la program de 8 ore,
Suntem in luma Martie 2018 si eu tot contract de 2 ore am si cind sm vorbit cu superiorul meu de trecerea mea la 8 ore imi spune ca eu nu imi fac targhetul de aceea nu ma trece la alt program,
Tin sa specific, program de 2 ore=255 de lei
Program 8 ore=1000 de lei,
Va rog ajutor

Editat : date de contact
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: iulianpinzaru , utilizator 09:37, 6 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Va pontati conform cu realitatea ( adica 8 h/zi) si va duceti la ITM cu contractul si copie dupa pontaj.
Variante sa demonstrati incorectitudinea angajatorului legat de acest aspect, exista,insa oricare dintre ele va avea repercusiuni in ceea ce va priveste.
Daca lucrati de fapt mai mult de 2h/zi, este ilegal.modul in care procedeaza.
acest răspuns util
Recipisa este o decizie a conducerii sau doar o recomandare ?
Recipisa este data de conducerea Rds de la Bucuresti nu de la Brasov acolo este sediul central, inca mai pot adaugă ca noi nu primim fluturașii de salariu si faptul ca nu avem pontaj doarece suntem agenți de teren care suntem plecați cate trei săptămâni de acasă

Cornel Vasile a scris:

Recipisa este o decizie a conducerii sau doar o recomandare ?

acest răspuns util
1. Nu este obligatorie elberarea de fluturasi de salariu, intrucat nu exista text de lege care sa reglementeze eliberarea acestora si nici obligativitatea emiterii lor de catre angajator.

2. Lipsa pontajului poate fi sesizata ITM-ului/ Inspectiei Muncii.

art.119 C.mun.
Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit al programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru.

p.s.
Nu mai citati raspunsurile primite.
Nu avem pontaje noi suntem agenți de teren si suntem plecați in campanii cate trei săptămâni de acasă , noi nu avem nici fluturașii de salarii noi nustim nimic din drepturile noastre , ne obliga sa semnam acte de prelungire de contract după bunul lor plac , țin sa precizez ca la Brasov nu este sediul central , sediul este la Bucuresti, eu de exemplu anul trecut a trebuit sa ma internez in spital si nu am putut deoarece nu mi-au dat adeverință medicala si mai sunt si alte nereguli dar noi nu avem nimic la mana cu ce sa dovedim

Alte discuții în legătură

Control itm mateadi mateadi am primit un control de la itm care a luat de la un salariat declaretie (Am inteles ca e un formular tip) Aesta a declarat ca programul de lucru este de 8 ore ... (vezi toată discuția)
Copie de pe pontaj adamgoon adamgoon sunt lucrator universal la carrefour express decebal ...si am cerut o copie de pontajul lunii octombrie (am solicitat-o verbal copia) si responsabilul de ... (vezi toată discuția)
Munca in ture luminita29 luminita29 Buna ziua, Am urmatorul pontaj - program in ture de 8 ore - 4 ture Tura 1 20:00 - 04:00 = 8 ore astfel in prima zi in pontaj va aparea 4 si a doua zi 4 ... (vezi toată discuția)