avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in ture
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in ture

Buna ziua,

Am urmatorul pontaj - program in ture de 8 ore - 4 ture
Tura 1 20:00 - 04:00 = 8 ore astfel in prima zi in pontaj va aparea 4 si a doua
zi 4
Tura 2 04:00 - 12:00 - 8 ore in pontaj intr-o zi va aparea 8 ore
Tura 3 12:00 - 20:00 - 8 ore in pontaj intr-o zi apare 8 ore
Tura 4 1 20:00 - 04:00 = 8 ore astfel in prima zi in pontaj va aparea 4 si a doua

se reiau turele
Tura 1 04:00 - 12:00 - 8 ore in pontaj intr-o zi va aparea 8 ore
etc

Intrebarea mea este: Este corect sa apara asa?adica un angajat care lucreaza in asfel de ture va aparea

angajat zile 1 2 3 4 5 6 7 8 etc
ore 4 8 8 4 4 8 8 4 etc

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:58, 6 Mai 2018
Tura I este identica cu Tura 4 ?
da....este identica..ma interesa sa stiu daca in pontaj ar aparea tura 20:00-04:00 ar fi 4 ore pe o zi si 4 ore pe cealalta zi si daca ar fi corect
Nu prea este corect : in fiecare zi sunt 8 ore (4 ore dimineata si 4 ore seara)
Dpmdv este in regula.
Intrucat acum se mentioneaza in pontaj ora de inceput si sfarsit a programului de lucru se poate usor identifica respectarea legislatiei in ceea ce priveste durata repausului saptamanal, dar si a repausului zilnic.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-restaurante, ... ani_burian ani_burian Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-Restaurante, se lucrează de Luni-Duminică, programul de lucru este între orele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. mama mea lucrează ca asistentă medicală în ture ... Anon2001 Anon2001 Buna ziua. Mama mea lucrează ca asistentă medicală în ture de 12 ore cu 24 de ore de repaus de mai mulți ani. În ultima tură de noapte (de la 19:00 ... (vezi toată discuția)
Munca de noapte Vioreld Vioreld buna ziua. trebuie sa angajez un paznic, care va munci 12 cu 36 ore ( program de la 18-06). 1. in cim ii trec exact asa: 12 ore cu 36 pauza sau se trece ... (vezi toată discuția)