avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... copie de pe pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

copie de pe pontaj

sunt lucrator universal la carrefour express decebal ...si am cerut o copie de pontajul lunii octombrie (am solicitat-o verbal copia) si responsabilul de magazin mi-a spus ca nu mi-o poate da pt k nu e obligatia lui ....la care peste doua zile am citit pe net despre lege ji alte obligatii ale angajatorului care nu sunt trecute pe contractul meu de munca si apoi am aflat ca la solicitarea copiei de pe pontaj trebuie sa ceri un numar de inregistrare pt copie de pe pontaj zis si facut la care am cerut cele mai sus scrise ji am fost refuzat evident pe langa cele necesare mie nu am primit nici macar fluturasul de salariu am fost la sediul lor central si ei au spus ca nu tine de ei sa mi dea mie pontaju ji k fluturasul nu a venit evident stiu k fluturasul trb sa l primejti odata cu salariul...nu am primit nici una dintre ele ji practic am fost la I.T.M ji am facut o sesizare .....o singura intrebare am daca eu dovedesc ji alte nereguli si nedreptati pot sa ii dau in judecata????? aaaa ji pe langa asta in contract scrie alb pe negru ca lucrezi 5 zile dintre care 2 sunt libere ceea ce reiese ca trb sa lucrez 40 de ore pe saptamana si 160 de ore pe luna dar eu am muncit 5 zile ji am 2 LIBERE trb sa le am libere dar responsabilul de magazin a afisat programul pe saptamana viitoare la care reiesea ca eu trb sa lucrez 8 zile si nu 5 la care am 2 libere .....in continuare eu inca ma lupt cu Carrefourul pt alte acte si pt zilele de munca normale trecute negru pe alb in coontractul de munca darr.........VA SFATUIESC SA NU VA ANGAJATI LA CARREFOUR PE LANGA SALARIUL PE CARE IL AI LA FEL CA O FEMEIE DE SERVICIU DIN SPITALUL GOMOIU TOTI TE ACUZA VERBAL CA AI FURAT BANI SAU CA NU AI DAT BINE RESTUL..APP SUNT LUCRATOR UNIV .....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 13 Noiembrie 2012
1. Obligatia de a va elibera fluturas de salariu nu exista prevazuta in lege .. asa ceva se foloseste in practica si este lasata la latitudinea angajatorului ..

2. De asemenea, nici obligatia de a va elibera o copie a pontajului nu subzista in sarcina angajatorului ..acesta are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi de a supune controlului inspecţiei muncii această evidenţă ori de câte ori este solicitat.

3. Pentru toate neregulile savarsite de catre angajator in legatura cu relatiile de munca, sanatatea si securitatea in munca puteti sesza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare itm -program obligatoriu sambata? AlexandraMG AlexandraMG Buna ziua, lucrez intr -o societate in care programul stipulat in contractul colectiv de munca si in contractul de munca este de L-V 8 ore /zi, precizez ca ... (vezi toată discuția)
Pontaj Ank27 Ank27 Buna!Cum se face pontajul pentru o salariata care a renuntat la co de ingrijire copil pentru a reveni in campul muncii?E platita pentru 8h/zi insa lucreaza ... (vezi toată discuția)
Munca la negru ContSters146877 ContSters146877 Buna ziua, Lucrez la o firma in baza unui CIM in care sun trecut cu o fractiune de norma de 2 ore/zi. In fapt, eu lucrez 4 ore/zi. Care ar fi sansele ca ... (vezi toată discuția)