avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj

Buna!Cum se face pontajul pentru o salariata care a renuntat la co de ingrijire copil pentru a reveni in campul muncii?E platita pentru 8h/zi insa lucreaza 6h/zi. E relevanta modalitatea de pontare?Se trec 6h sau 8h?Merci
Cel mai recent răspuns: cristina_b , utilizator 23:19, 16 Februarie 2010
Cf legii ea are dreptul sa lucreze numai 6 ore/zi FARA a-i fi afectate drepturile salariale.
Deci, va fi platita ca si cum lucreaza 8 ore/zi.

Fie treceti cate 6 ore/zi dar in subsolul pontajului faceti notificarea ca este platita ptr 8 ore/zi, fie o treceti 8 ore/zi dar faceti notificare in subsol ca lucreaza numai 6 ore/zi, fie o treceti 8 ore/zi fara nici un fel de notificare.
Multumesc pentru sfat.
"adevarul este cea mai buna minciuna"

Codul Muncii scrie negru pe alb la art.116: Angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi de a supune controlului inspecţiei muncii această evidenţă ori de câte ori este solicitat.
Treaba e foarte clara: sta 6 ore, in pontaj se trec 6 ore doar ca pe statul de plata va fi platita la 8 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)
Ore libere Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, intalnesc urmatorul caz, un angajat lucreaza 8 ore pe zi de marti pana vineri inclusiv. sambata lucreaza 4 ore. pentru acestea primeste spor de ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna la cmi-cu timp partial jordella jordella Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa intocmesc pontajul pentru un contract cu timp partial.In contract am trecut ca timp efectiv de lucru luni-2 ... (vezi toată discuția)