avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier. Pot fi obligată să-i plătesc ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier. Pot fi obligată să-i plătesc celuilalt șofer suma de bani pe care mi-o cere? Îmi pretinde cât i-a oferit firma de asigurări, pe motiv că e doar jumătate din valoarea mașinii

Buna ziua. La sf. lunii februarie am fost autoarea unui accident cu o masina ce venea din sens opus. Eram pe o strada libera de obicei in zorii zilei cand vizibilitatea nu e buna, am fost distrasa pentru scurt timp cand am vazut o masina stationata. Am vrut s-o evit, am tras de volan,
am intrat pe contrasens si am intrat in masina ce venea din sens opus. A venit politia si salvarea, soferul celalat a mers la spital. A doua zi l-am sunat, a spus ca a facut toate investigatiile la spital si nu are nimic. Mai voalat mi-a spus ca s-a interesat si ca de la asigurare obtine jumatate din valoarea masinii, si ca restul sa-i dau eu. Eu nu am de unde sa-i dau bani. Ce se poate intampla daca depune plangere penala? Precizez ca este singurul meu incident avand permis de aproximativ 10 ani.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: isaacgabriella , utilizator 09:33, 7 Martie 2018
Atata timp cat tu ai asigurare, nu ai nicio treaba cu despaguburile, de asta se va ocupa firma la care tu ai cumparat asigurarea.
Respectivul daca nu este multumit de despagubirile obtinute de la firma de asigurari o poate da in judecata.
Plangere penala pentru ce?
Distrugere? ati intrat in el cu intentie? daca a fost un simplu accident, nu se incadreaza la infractiunea de distrugere.
Vatamare corporala? daca spuneti ca nu are nimic, atunci nu se incadreaza nici la aceasta infractiune.
Daca va depune plangere penala, aceasta se va clasa intrucat nu exista nicio infractiune.

Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Asxis, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca insista, puteti sa puneti plangere de santaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie pe contrasens si provocare accident fara coliziune directa Daniel944 Daniel944 Buna ziua! Acum cateva zile circulam regulamentar pe un drum judetean si, iesind dintr-o curba, am observat o duba care venea din sens opus pe banda ei de ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna sau vina lui? PaulM100 PaulM100 Culpa comuna sau vina lui? Buna ziua. Astazi am avut parte de un accident usor. Era o coloana de masini ce stationa la semafor, culoare rosie pe partea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu un deces IoanaLuca IoanaLuca Buna ziua, am si eu o intrebare si sper sa ma puteti ajuta. Tatal meu a avut un accident de masina, el fiind soferul, in urma caruia, un domn de pe bancheta ... (vezi toată discuția)