avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme juridice de familie - zile libere la decesul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme juridice de familie - zile libere la decesul unui membru al familiei

Buna ziua! Ma confrunt cu o problema inedita: Am un fiu dintr-o casatorie anterioara in varsta de 33 ani. Tatal natural a decedat la un an dupa ce ne-am despartit iar copilul a ramas la mine, fiind minor (8 ani). M-am recasatorit acum 25 ani. Pe data de 22 februarie a.c. soacra mea (mama sotului meu actual) a decedat, iar fiul meu, salariat al unei banci din Romania, prin contract beneficiaza de 5 zile pentru inmormantarea bunicii. I s-a spus de la resurse umane ca nu poate beneficia de aceste zile deoarece nu este bunica din parte tatalui natural, si ca numai daca ar fi fost infiat de catre sotul meu actual, ar fi fost legal. Astept un raspuns intr-o nota legala. Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 5 Martie 2018
Raspunsul celor de la R.U. este corect, actualul sot al dvs nu are nicio calitate fata de fiul dvs.
Multumesc mult pentru raspuns! Ca o paranteza: Totusi sotul meu are o mare calitate: a participat din plin la cresterea si educare fiului meu! Inca o data multumesc!
Nu va contrazic, dar potrivit normelor juridice, sotul dvs nu este tatal natural al fiului dvs. .. daca l-ar fi infiiat , atunci baiatul dvs ar fi beneficiat de acele zile libere pentru decesul in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, mi-a murit fiul care a fost înfiat de bunicii lui ... ClaraH ClaraH Bună ziua, Mi-a murit fiul care a fost înfiat de bunicii lui care sunt deja decedați inclusiv tatăl lui natural. Eu l-am înmormântat și nu pot obține ... (vezi toată discuția)
Achizitie/donatie teren George Nicolici George Nicolici Buna ziua, Pentru a va expune problema mea trebuie sa ma intorc putin in timp. Asadar, in anul 1981, cand aveam patru ani, am fost infiiat cu drepturi ... (vezi toată discuția)
Mostenirea nepotului de bunic, tatal fiind decedat andapaun72 andapaun72 am rugamintea sa ma ajutati sa aflu cum se imparte averea bunicului sotului meu in situatia in care bunicul a avut 6 copii, unul dintre ei fiind socrul meu, ... (vezi toată discuția)