avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan si permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan si permis suspendat

Buna seara am si eu o intrebare am fost prins la volan cu o alcolemie de 0.53 in aerul expirat si permisul suspendat am fost de am dat probele de sange ce o sa patesc ? Permisul era suspendat din cauza unui alt dosar autoturizm ne inmatriculat care a fost clasat .. cazierul era curat ..o sa fac inchisoare am 22 de ani si nu lucrez
Condamnat, poate ca nu, insa munca in folosul comunitatii ar fi binevenita....
Inteleg ca vi s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor prev. de art. 336 alin.1 c.p. si art. 335 alin.2 c.p. aflate in concurs.
Nu ajungeti la puscarie, dar riscati o condamnare la o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Multumesc frumos de raspunsuri .. si inca ceva azi am fost cu un baiat sa isi bage actele pt inmatriculare si cum eram acolo m.am dus la permise suspendade sa vad daca imi da permisul .. si surpriza l.am primit si a zis ca nu ii apare nimic nici un dosar nimic pot circula daca am permisul nu?
Eu zic ca au gresit cand vi l-au restituit, nu au actualizat baza de date probabil, daca ati fost depistat cu alcoolemia de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, vi s-a intocmit dosar penal si aveti dreptul de conducere suspendat.
Riscati un nou dosar daca sunteti depistat. Mergeti la organul de up si vedeti exact care este situatia.
In baza art. 336 alin 1 c.p cu aplicarea art. 396 alin. 10 n.c p.p. condamna pe inculpatul xxxx,pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcolului sau altor substante la o pedeapsa cu amenda in cuantum de 1500 lei corespunzator unui nr. de 150 de zile-amenda si unei sume de 10 de lei pe zi-amenda. In baza art.63 n.c.p atrage atentia inculpatului asupra inlocuirii pedepsei amenzi cu pedeapsa inchisori in cazul neexecutari cu rea credinta a acesteia. In baza art.274 alin.1 n.c.p obliga inculpatul la plata sumei de 165 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat,incluzand cheltuielile stabilite prin rechizitoriu. Cu apel in 10 zile de la, comunicarea minutei.????? Vreau sa stiu daca se da permisul inapoi dupa achitarea amenzi si cheltuieli judiciare,?care este decizia exacta,ce se intampla cu permisul?

Alte discuții în legătură

Penal Valutza Valutza In baza art.336 alin 1 c.p. cu aplicarea art 396 alin 10 n.c p.p. condamna pe inculpatul xxxx,pentru savarsirea infractiuni de conducerea unui vehicul sub ... (vezi toată discuția)
Bună ziua tuturor! În luna februarie 2019 m-am urcat la volanul ... 88Cosmin88 88Cosmin88 Bună ziua tuturor! În luna februarie 2019 m-am urcat la volanul unui autoturism sub influenta alcoolului (0.53 in aer expirat)lovind doua masini parcate ... (vezi toată discuția)
Sentinta condamnare pentru conducere sub influenta alcoolului- apel? iulian88 iulian88 Ora estimata: 8:30 Complet: P11-CAMERA PRELIMINARA+FOND Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art.87 alin.1 din O.U.G. nr.195 /2002 ( în ... (vezi toată discuția)