avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vânzare cu habitație viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vânzare cu habitație viagera

Buna ziua.o mătușa a soacrei mele nea făcut un contract de vânzare cumpărare cu habitație viagera (îngrijire până la deces SI ajutor ,toate acestea sunt respectate ,mătușa a fost dusă la un Dr de specialitate din care a dat aviz că are discernământ.la notar a declarat că am ajutato SI innainte de a face. Cv cu ajutor financiar si alimentație îngrijire .Imobilul este trecut la financiar pe numele meu toate facturile sunt plătite de mine ...fara a pastra chitanțe doveditoare.dupa 6 luni un vecin încearcă să o păcălească sa strice actul.Se poate strica actul?va mulțumesc SI aștept răspuns mai detaliat dacă se poate cu stima V.Vlad
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
V.Vlad, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:01, 6 Martie 2018
Este un contract de danzare comprare incheiat cu discernamant, prin urmare valabil intre parti, cu motive foarte limitativ prevazute pentru anularea / desfiintarea acestuia de catre terti. Este in schimb conditionat de acea obligatie permanenta de ingrijire. Ar putea fi ceruta rezolutiunea (desfacerea vanzarii) insa doar in cazul nerespectarii grosolane a acelei obligatii, actiune care apartine in principal matusii.
Nu poate sa "strice" actul, contr. de abitatie vigera cu clauza de intretinere poate fi desfiintat numai in caz de nerespectare a clauzelor contractuale care trebuie dovedita :inscrisuri,martori,interogatoriul reclalamantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mătușa mea are act de vânzare-cumpărare cu clauză pentru apartamentul bunicii, dar a dus-o la azil și vrea să-l vândă. noi am putea-o îngriji pe bunica, se mai poate face ceva? Nikolas2013 Nikolas2013 Buna ziua.Matusa mea este plecata in America de 14 ani,ea spune că bunica mea i.a facut act de vanzare cumpărare cu clauza,problema este ca matusa mea mai ... (vezi toată discuția)
Am 90 de ani, unde sa ma duc la varsta mea, am muncit o viata....cine poate sa-mi faca dreptate? licamirela licamirela Buna ziua, dragi forumisti! Va descriu o situatie grava din punct de vedere moral, in numele unei batrane batuta de soarta, in speranta ca ne veti da ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare baietzika baietzika contractul respectiv este facut de parinti cu clauza de intretinere si abitatie pe timpul vietii. acum se cere anularea. in realitate noi nu am platit suma de ... (vezi toată discuția)