Buna ziua.o mătușa a soacrei mele nea făcut un contract de vânzare cumpărare cu habitație viagera (îngrijire până la deces SI ajutor ,toate acestea sunt respectate ,mătușa a fost dusă la un Dr de specialitate din care a dat aviz că are discernământ.la notar a declarat că am ajutato SI innainte de a face. Cv cu ajutor financiar si alimentație îngrijire .Imobilul este trecut la financiar pe numele meu toate facturile sunt plătite de mine ...fara a pastra chitanțe doveditoare.dupa 6 luni un vecin încearcă să o păcălească sa strice actul.Se poate strica actul?va mulțumesc SI aștept răspuns mai detaliat dacă se poate cu stima V.Vlad
Este un contract de danzare comprare incheiat cu discernamant, prin urmare valabil intre parti, cu motive foarte limitativ prevazute pentru anularea / desfiintarea acestuia de catre terti. Este in schimb conditionat de acea obligatie permanenta de ingrijire. Ar putea fi ceruta rezolutiunea (desfacerea vanzarii) insa doar in cazul nerespectarii grosolane a acelei obligatii, actiune care apartine in principal matusii.
Nu poate sa "strice" actul, contr. de abitatie vigera cu clauza de intretinere poate fi desfiintat numai in caz de nerespectare a clauzelor contractuale care trebuie dovedita :inscrisuri,martori,interogatoriul reclalamantei.