avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mătușa mea are act de vânzare-cumpărare cu clauză ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mătușa mea are act de vânzare-cumpărare cu clauză pentru apartamentul bunicii, dar a dus-o la azil și vrea să-l vândă. Noi am putea-o îngriji pe bunica, se mai poate face ceva?

Buna ziua.Matusa mea este plecata in America de 14 ani,ea spune că bunica mea i.a facut act de vanzare cumpărare cu clauza,problema este ca matusa mea mai are un frate adica pe tatăl meu.El nu a știut de treaba asta si a ramas pe drumuri.Iar ea nu a respectat actul pentru ca pe bunica a dus.o la azil si vrea sa vândă.Ce putem face,se mai poate face ceva? Problema este ca si eu puteam sa am grija ei sa nu o duca la azil dar probabil vrea sa vândă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 14:22, 19 Septembrie 2019
Cea care poate ataca actul pt nerespectarea clauzei (care trebuie vazut clar in ce consta) este bunica caci este cea prejudiciata si doar daca are discernamant.

Tatal dvs va putea ataca actul doar dupa decesul bunicii si doar daca actul ii incalca rezerva succesorala (discutia e destul de ampla si de nuantata)
Va multumesc.Matusa a internat-o la azil si spune ca nu mai judecă,cu toate că ne cunoaște,a scos acte ca nu mai are discernământ presupun.Spune că acei bani care ii cheltuie ea vrea sa ii recupereze,pai cum vanzand apartamentul? Păi ce grija a mai avut de ea,iar pe noi nici macar nu nea anunțat unde o duce,sau sa ne întrebe dacă putem avea grija de ea pentru ca am ținut legatura mereu.

-editare citat integral-
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Despre ce "clauza" ati facut vorbire ???

Sunt mai multe feluri/tipuri de clauze.

Nuantati acest aspect utilizand o exprimare certa din punct de vedere juridic (ce scrie in contractul de vanzare cumparare ???).

Discutia poate continua in functie de raspunsul dumneavoastra.
Problema este ca matusa mea nu vrea sa ne arate actul,spune că pe acest act ea are o clauza de a nu vinde locuinta până nu moare bunica,ea a dus.o la azil neștiind nimeni ( Eu si tata),Nu a intrebat macar daca o putem îngriji,nu vrem să permitea ca ea sa ramana cu tot petru ca tata a ramas pe drumuri,nu ii da voie in casa.Nu stiu cum să procedez pentru ca nu am trecut prin asa ceva.Ce putem face? Vă multumesc.

Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2019
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
iar ea nu a respectat actul pentru ca pe bunica a dus.o la azil si vrea sa vândă.

Problema este ca matusa mea nu vrea sa ne arate actul,

a scos acte ca nu mai are discernământ presupun.

Daca nu ati vazut actul, de unde stiti despre ce e vb, ce act, ce clauza?
Presupuneti prea multe, dar de stiut, nu stiti.
Daca vreti sa stiti ce e cu casa, mergeti la cartea funciara si cereti un buletin de informare, asa vedeti cine e proprietar si daca sunt sarcini pe casa.
daca vreti sa stiti daca bunica a fost pusa sub interdictie verificati daca a existat proce , uitati-va pe portal just .

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cu clauza de intretinere si uzufruct Ptqu Ptqu Buna ziua. Am si eu o situatie neplacuta pe care nu stiu cum sa o gestionez : Acum cca 15/20 ani parintii mei au facut un contract de v-c cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost donat un imobil de către moștenitorii bunicii mele. cum pot anula această donație? MihaiX933 MihaiX933 Buna ziua, Acum o luna de zile mi-a fost donat un imobil, imobil ce a avut 4 mostenitori dupa moartea bunicului meu (bunica si cei 3 copii), iar acestia mi ... (vezi toată discuția)
Testament micutza19 micutza19 Sunt casatorita iar eu cu sotul meu stam la bunicul lui.Bunicul vrea sa ne lase casa dupa moarte si noi ne-am gandit sa facem un testament. Ideea e ca bunicul ... (vezi toată discuția)