Mătușa mea are act de vânzare-cumpărare cu clauză pentru apartamentul bunicii, dar a dus-o la azil și vrea să-l vândă. Noi am putea-o îngriji pe bunica, se mai poate face ceva?
Buna ziua.Matusa mea este plecata in America de 14 ani,ea spune că bunica mea i.a facut act de vanzare cumpărare cu clauza,problema este ca matusa mea mai are un frate adica pe tatăl meu.El nu a știut de treaba asta si a ramas pe drumuri.Iar ea nu a respectat actul pentru ca pe bunica a dus.o la azil si vrea sa vândă.Ce putem face,se mai poate face ceva? Problema este ca si eu puteam sa am grija ei sa nu o duca la azil dar probabil vrea sa vândă.
Partea semnatara a contractului se poate adresa instantei de judecata, cu o actiune in rezolutiune, cerand rezolutionarea contractului perfectat, pentru neindeplinrea culpabila a obligatiei contractuale.
Aceasta justifica un interes, in acest sens.
Instanta de judecata constata si pronunta sanctiunea rezolutiunii, cauza de ineficacitate a actelor juridice.
Dupa decesul acesteia, succesorii justifica un interes, au calitate procesuala activa.
Situatia neindeplinirii obligatiei contractuale rezulta din probe, martori, inscrisuri, interogatorii, este admisibil orice mijloc de proba.
Testament
micutza19
Sunt casatorita iar eu cu sotul meu stam la bunicul lui.Bunicul vrea sa ne lase casa dupa moarte si noi ne-am gandit sa facem un testament. Ideea e ca bunicul ... (vezi toată discuția)