avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mătușa mea are act de vânzare-cumpărare cu clauză ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mătușa mea are act de vânzare-cumpărare cu clauză pentru apartamentul bunicii, dar a dus-o la azil și vrea să-l vândă. Noi am putea-o îngriji pe bunica, se mai poate face ceva?

Buna ziua.Matusa mea este plecata in America de 14 ani,ea spune că bunica mea i.a facut act de vanzare cumpărare cu clauza,problema este ca matusa mea mai are un frate adica pe tatăl meu.El nu a știut de treaba asta si a ramas pe drumuri.Iar ea nu a respectat actul pentru ca pe bunica a dus.o la azil si vrea sa vândă.Ce putem face,se mai poate face ceva? Problema este ca si eu puteam sa am grija ei sa nu o duca la azil dar probabil vrea sa vândă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 14:22, 19 Septembrie 2019
Daca, "Matusa mea este plecata in America de 14 ani ... ",

cine a ingrijit "bunica" ???

Incercati sa furnizati date certe.

Pe "vorbe" si "presupuneri" nu va putem ajuta.

Ati fost foarte bine indrumat de catre "gi-jane2" .
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2019
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
Partea semnatara a contractului se poate adresa instantei de judecata, cu o actiune in rezolutiune, cerand rezolutionarea contractului perfectat, pentru neindeplinrea culpabila a obligatiei contractuale.

Aceasta justifica un interes, in acest sens.

Instanta de judecata constata si pronunta sanctiunea rezolutiunii, cauza de ineficacitate a actelor juridice.

Dupa decesul acesteia, succesorii justifica un interes, au calitate procesuala activa.

Situatia neindeplinirii obligatiei contractuale rezulta din probe, martori, inscrisuri, interogatorii, este admisibil orice mijloc de proba.

Succes.

Buna ziua "Nikolas2013".

Impotriva nerespectarii/neandeplinirii caror clauze prevazute in ce fel/tip de contract va adresati instantei de judecata ???

Pana la lamurirea acestor aspecte, restul de sugestii constituie doar supozitii personale.

Reveniti cu date certe.

Mult succes !!!
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2019
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament micutza19 micutza19 Sunt casatorita iar eu cu sotul meu stam la bunicul lui.Bunicul vrea sa ne lase casa dupa moarte si noi ne-am gandit sa facem un testament. Ideea e ca bunicul ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost donat un imobil de către moștenitorii bunicii mele. cum pot anula această donație? MihaiX933 MihaiX933 Buna ziua, Acum o luna de zile mi-a fost donat un imobil, imobil ce a avut 4 mostenitori dupa moartea bunicului meu (bunica si cei 3 copii), iar acestia mi ... (vezi toată discuția)
Obligatii si drepturi cu privire la mostenire raluk25 raluk25 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: mama mea a decedat in urma cu cateva luni. Ne-a ramas drept mostenire mie (22 ani ), fratelui meu (18 ani) si ... (vezi toată discuția)