Buna ziua.Am divortat in urma cu 13 ani de sotul meu, dupa o casatorie de 11 ani. Bunuri comune am avut o masina pe care el a luat-o in momentul in care a plecat si cateva mici investitii in casa parintilor mei in care am locuit impreuna. Nu i-am returnat bani sau alte bunuri, decat masina. Avem insa un antecontract de vanzare-cumparare cu mama lui pentru o casa in constructie cu teren de 900mp. Vreau sa stiu daca fostul sot poate deschide proces de partaj pentru bunurile cumparate in comun in casa parintilor mei si daca eu am dreptul la jumatatea din casa+terenul ptr care avem antecontract de vanzare-cumparare.
Referitor la antecontract, vreau sa stiu daca aceea locuinta +teren pot fi vandute impreuna cu fostul sot, sau daca el poate vinde singur(tinand cont ca aceste bunuri au fost ale mamei lui), fara existenta unui contract de vanzare-cumparare ci doar a unui antecontract.Multumesc anticipat!
Buna dimineata. Din raspunsurile Dv inteleg ca in aceasta situatie in care eu si fostul sot(divortati de 13 ani) avem impreuna doar un ANTECONTRACT de vanzare cumpararare cu fosta soacra pentru imobil+teren intravilan, nu putem vinde impreuna si nici separat? Ce este prescriptia?