avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa 13 ani de la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa 13 ani de la divort

Buna ziua.Am divortat in urma cu 13 ani de sotul meu, dupa o casatorie de 11 ani. Bunuri comune am avut o masina pe care el a luat-o in momentul in care a plecat si cateva mici investitii in casa parintilor mei in care am locuit impreuna. Nu i-am returnat bani sau alte bunuri, decat masina. Avem insa un antecontract de vanzare-cumparare cu mama lui pentru o casa in constructie cu teren de 900mp. Vreau sa stiu daca fostul sot poate deschide proces de partaj pentru bunurile cumparate in comun in casa parintilor mei si daca eu am dreptul la jumatatea din casa+terenul ptr care avem antecontract de vanzare-cumparare.
Cel mai recent răspuns: Ela44 , utilizator 09:11, 7 Martie 2018
Sotul poate solicita partajarea bunurilor comune, oricand.

In ceea ce priveste antecontractul, daca nu a intervenit prescriptia, puteti solicita incheierea contractului de vanzare cumparare.
Referitor la antecontract, vreau sa stiu daca aceea locuinta +teren pot fi vandute impreuna cu fostul sot, sau daca el poate vinde singur(tinand cont ca aceste bunuri au fost ale mamei lui), fara existenta unui contract de vanzare-cumparare ci doar a unui antecontract.Multumesc anticipat!
Nefiind proprietar, nu poate vinde. Raspunsul presupune insa anumite nuantari legate de ”vânzarea bunului altuia”.
Buna dimineata. Din raspunsurile Dv inteleg ca in aceasta situatie in care eu si fostul sot(divortati de 13 ani) avem impreuna doar un ANTECONTRACT de vanzare cumpararare cu fosta soacra pentru imobil+teren intravilan, nu putem vinde impreuna si nici separat? Ce este prescriptia?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Ela44, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj complicat?! ContSters271762 ContSters271762 In anul 2011 s-a pronuntat divortul, atunci nici unul dintre soti nu a cerut partaj. Sotia cu 2 copii s-a mutat din casa construita impreuna, si a lasat si ... (vezi toată discuția)
Proprietate nedisputata in partaj cine are drept de proprietate nikostoica nikostoica Vreau sa cumpar un imobil.Situatia este urmatoarea, proprietarul a obtinut locuinta prin cumparare in timpul casatoriei de la parintii lui. Dupa 7 ani de la ... (vezi toată discuția)
Sotul are dreptul sa vanda locuinta comuna imediat dupa divort??? diana_bv diana_bv Buna ziua.Ma confrunt cu o problema grava,am nevoie de ajutor,nu stiu cum sa procedez,la cine sa mai apelez,nu vreau sa renunt fara lupta. Este vorba de mama ... (vezi toată discuția)