Buna ziua,as crea sa stiu daca primesc indemnizatia de crestere a copilului daca eu in 2017 am muncit cu contract de munca in italia din aprilie - septembrie,iar din octombrie si acum pana in prezent lucrez ..........Ar trebui sa nasc acum la inceputul luni aprilie.........
Buna ziua,
Indemnizatia de crestere copil se acorda daca aveti 12 luni lucrate consecutive sau nu in ultimele 24 de luni anterioare nasterii copilului. Daca bebe vine in aprilie, ar trebui sa aveti perioada octombrie -martie 2018 lucrate integral, iar pentru perioada cuprinsa intre aprilie - septembrie 2017 va sfatuiesc sa cereti de la fostul angajator adeverinta cu veniturile realizate acolo.
Ca sa beneficiati de aceasta indemnizatie, va trebui sa depuneti o adeverinta la primarie dupa efectuarea concediului minim de maternitate de 42 de zile dupa ce nasteti ( din cele 126 zile) in care se vor detalia toate aceste venituri. Angajatorul din prezent va completa pentru perioada lucrata, dar pentru completarea stagiului trebuie sa obtineti si de la fostul angajator veniturile nete.
In ultimele 24 de luni, ati mai lucrati si in alta parte?
Daca am inteles bine ce m-ati intrebat am muncit in italia in perioada 5 apr-20sept-2016,apoi din 4 apr-24 sept 2017,cu contract de munca bineinteles am toate actele,iar apoi reintoarsa in tara din 6 oct 2017 am inceput munca ca secretara si muncesc in continuare......este posibil sa primesc indemnizatia de crestere a copilului ???
Vă trebuie copia contractului de muncă sau, după caz, dovada eliberată de angajatori ori de autoritățile competente străine sau române, tradusă și legalizată, care să ateste perioadele în care au fost realizate activități profesionale și care sunt totalizate conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială și ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială, precum și veniturile aferente acestor activități, inclusiv cele provenite din perioadele de șomaj și concedii medicale.
Prenatal
Madalin196
Buna ziua...am si eu o intrebare,sotia mea sa angajat pe 10 august 2016 la 2 saptamani a ramas gravida,acum are 5 luni de sarcina si 5 luni de cand e angajata ... (vezi toată discuția)