avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatia si divortul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatia si divortul

buna ziua,
EL are o casa dobandita dupa moartea parintilor prin succesiune fiind unicul mostenitor al defunctilor
este casatorit cu EA de 30 ani au acum 2 copii majori
daca El si EA divorteaza, EA are vreun drept la casa respectiva (singura avere a familiei)? sau daca e moatenire de la parintii lui este doar a lui?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: zdb , utilizator 10:37, 23 Octombrie 2009
EA nu are nici un drept deasupra casei respective, acesta fiind un bun propriul a LUI, deoarece EL a dobandit-o prin succesiune.
Nu , daca nu exista vreo stipulatie contrara , mentionata intr-un act, spre exemplu , intr-un testament.

Sau daca n-a efectuat vreo imbunatatire asupra bunului propriu.

Daca a participat cu sume de bani , efectuand acte de administrare, atunci sotia are , totusi , un drept de creanta.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Asa cum a precizat si Ioana , sotia nu are nici un fel de drept asupra acelui imobil dar are un drept de creanta asupra sumelor de bani investite in amenajare , renovare , imbunatatire , etc!B-)
Sotia nu are un drept de proprietate asupra imobilului, chiar daca sunt 30 de ani de casatorie....insa in schimb are un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse imobilului.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia are drepturi legale dupa divort, daca sotul primeste mostenire de la parinti? ita ita Casatoriti din anul 1987, divorteaza in 2014 dupa 27 ani de casnicie. In anul1996 sotul ramane singurul mostenitor al unei case prin documente legale cu act ... (vezi toată discuția)
La divort pierd jumatate din casa chiar daca era a mea dinaintea casatoriei? aalinab aalinab Buna ziua Am o ruda saraca care din lipsa de bani pe moment m-a rugat pe mine sa aflu ce se intampla daca divorteaza: El este casatorit de 3 ani legal, dar ... (vezi toată discuția)
Doresc lamurire x_man42 x_man42 am divortat de sotia mea pe 19 oct 2010 . sotia mea intentioneaza sa deschida actiune de partaj pt apartamentul in care locuim de 22 de ani.statutul acestui ... (vezi toată discuția)