avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM perioada determinata

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati. Un angajat are contract pe perioada determinata 01.02.2018-30.04.2018. M-a anuntat ca vrea sa plece de maine si ca intentioneaza sa incheie activitatea la noi.Daca are CIM determinata pana pe 30.04.2018 cum pot incheia acest CIM?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:06, 6 Martie 2018
Buna ziua,
Prin demisie acceptata de angajator ( acordul partilor)
Deci se poate prin demisie cu termen de preaviz sau prin cerere incetare cim cu acordul partilor nu?
Salariatul face o cerere de demisie, se propune aprobarea de catre conducere, dupa care se va face decizie de incetare a contractului de munca cu temei legal art. 55, lit. b) din Codul Muncii.
Daca vrea sa plece de maine, nu cred ca mai este valabil preavizul de 20 de zile pentru functiile de executie.
Demisia este un mod de incetarea , iar acordul partilor este alt mod de incetare.

Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

In speta, c.i.m. poate inceta prin demisie cu sau fara preaviz ori cu acordul partilor.

Daca salariatul si-a depus demisia , atunci angajatorul are posibilitatea de a renunta integral la preaviz (art.81 alin.7 C.mun.)
Deci nu are nici o legatura faptul ca CIM este pe perioada determinata nu?adica nu ma impiedica in nici un fel acest lucru?

Alte discuții în legătură

Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am inteles ca exista posibilitatea parasirii locului ... LemonTake LemonTake Buna ziua, Am inteles ca exista posibilitatea parasirii locului de munca fara preaviz daca m-am angajat in alta parte si acestia imi solicita prezenta din ... (vezi toată discuția)
Incetare cim prin acordul partilor virgil_i virgil_i Buna ziua. In situatia in care angajatorul mi-a refuzat incetarea CIM cu acordul partilor, ce trebuie sa fac pentru a inceta CIM cu respectivul ... (vezi toată discuția)