avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara. Tatal meu nu m-a recunoscut la nastere si nu mi-a platit pensia alimentara deloc. Il pot da in judecata daca acum nu mai sunt minor si daca nu sunt recunoscut de el la nastere? (Mentionez ca parintii nu au fost casatoriti si eu am 23 de ani acum)
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
Raluca72, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:25, 7 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Puteti sa va adresati instantei solicitand recunoasterea.
ATENTIE, e bine sa fiti foarte sigur ca el este tata.In caz contrar veti plati TOATE cheltuielile de judecata.
Dupa stabilirea paternitatii, daca este cazul (sunteti in continuarea studiilor si aveti sub 26 de ani) atunci puteti sa solicitati pensia alimentara.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Mentionez ca am terminat studiile la 18 ani. Acum am 23 de ani si lucrez. El este tatal,dar nu a vrut sa ma recunoasca pt ca el este arab si era alta situatie pe vremea aceea cand m.am nascut din cate stiu.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Pensie nu mai puteti cere, iar actiunea, daca vreti sa il actionati in judecata e de stabilire a paternitatii, ramane de vazut cu ce sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 23 de ani și tatăl meu nu m-a recunoscut la naștere. pot să îl dau în judecată acum pentru a face testul de paternitate, și pot cere daune morale pentru că nu m-a ajutat cu niciun ban? Raluca72 Raluca72 Buna seara. Am 23 de ani si tatal meu nu m-a recunoscut la nastere (precizez ca parintii mamei mele nu au fost de accord atunci pentru ca el este iranian si ... (vezi toată discuția)
Tata nu m-a recunoscut atunci când m-am născut, iar mama nu l-a dat în judecată. pot obține acum, la majorat, pensie de întreținere? carla.nadina carla.nadina Tatal meu nu m-a recunoscut atunci cand m-am nascut, iar mama nu a vrut sa il dea in judecata pentru pensie alimentara. Eu am implinit varsta de 19 ani si as ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mihaela2290 Mihaela2290 Buna ziua. As dori sa ma ajutati sa rezolv o problema veche. Am o fetita de 5 ani nascuta in Italia. M.am despartit de tatal inainte de a naste fetita. Mi.am ... (vezi toată discuția)