avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Vanzare replici online
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Vanzare replici online

Buna ziua/seara,

Am pornit cu o idee de afacere online, mai exact un magazin online.
Produsele pe care as dori sa le pun in vanzare sunt mai exact replici (imitatii) de produse de imbracaminte de la diverse marci. (Supreme, Comme de Garcons, Jordans, BAPE)

Pentru a evita o ilegalitate clara, adica evaziunea fiscala, m-am decis ca primul pas ar fi crearea unei societati cu raspundere limitata sau un PFA.

Acum, intrebararile la care as vrea un raspuns cat mai concret si complex posibil sunt urmatoarele:

1. Este legal sa vand produse replica, avand in vedere ca fiecare produs are in descriere faptul ca produsul nu este ORIGINAL ci e replica, si existe diverse sectiuni pe site-ul web in care se clarifica acest lucru, chiar si ce inseamna cuvantul REPLICA pentru a nu induce clientul in eroare.

2. Care sunt riscurile in cazul unei afaceri ilegale in acest sens?

3. Daca ilegalitatea se dovedeste in acte, exista posibilitatea trecerii pe facturi in loc de exemplu: Bluza sport Supreme, pur si simplu Bluza sport rosie, pentru a evita vreo conexiune cu anumele producator original.

4. Produsele nu vin sub nicio forma in Romania, aceste produse merg direct din alta tara fara ca magazinul meu sa aiba vreun stoc sau showroom. Rezolva cu ceva asta?

Astept un raspuns sau mai multe cat mai complexe si concrete.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 06:50, 7 Martie 2018
Daca vor fi considerate marfa contrafacuta veti primi vizita mascatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde bijuterii contrafacute ? cimpeanr cimpeanr Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti daca exista vreun risc in a comercializa bijuterii contrafacute. Daca da, cum as putea intra in legalitate, sa pot ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata Lorena Chirila Lorena Chirila Am intrat pe un site care vinde parfumuri [u]originale[/u] online (le distribuie printr-o firma de curierat). Unele preturi mi s-au parut suspect de mici, ... (vezi toată discuția)
Infiintare magazin haine firma popescuadrianacatalina popescuadrianacatalina sunt interesata sa cumpar haine de firma din diferite tari si sa mi infiintez magazin in romania.De exemplu haine de la Diesel,Kelvin Klein,Zara,H&M,Miss Sixty ... (vezi toată discuția)