avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pot vinde bijuterii contrafacute ?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pot vinde bijuterii contrafacute ?

Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti daca exista vreun risc in a comercializa bijuterii contrafacute. Daca da, cum as putea intra in legalitate, sa pot comercializa bijuterii contrafacute, imitatii, pe internet , fara sa am probleme cu legea? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:00, 7 Decembrie 2013
Pai nu prea puteti sa comercializati astfel de produse. Contrafacut=fals. Va rog cititi Legea nr.12/1990 art. 1 litera p caruia i se aplica pedeapsa de la art.3 din aceeasi lege.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2013
RopMihaela, utilizator
Multumesc frumos, am citit legea recomandata de dumneavoastra , dar totodata am gasit pe internet diverse site-uri unde scrie in clar la ceasuri -replici, la parfumuri -nu sunt originale dar au denumirea parfumurilor de firma......., asta nu stiu cum de ei vand legal.
Doar daca scrie pe produs ca este contrafacut ati putea vinde in mod normal deoarece afectati grav firma originala daca nu se procedeaza asa.
Adica nu puteti folosi o marca, o firma de produs pe care sa o afectati...
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata Lorena Chirila Lorena Chirila Am intrat pe un site care vinde parfumuri [u]originale[/u] online (le distribuie printr-o firma de curierat). Unele preturi mi s-au parut suspect de mici, ... (vezi toată discuția)
Deschide s.r.l. stanbogdan23 stanbogdan23 Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri: 1. Vreau sa imi deschid un S.R.L. cu un prieten , suntem studenti amandoi , vreau sa stiu daca exista vreo reducere? 2. ... (vezi toată discuția)
Vanzare replici online GokuSS GokuSS Buna ziua/seara, Am pornit cu o idee de afacere online, mai exact un magazin online. Produsele pe care as dori sa le pun in vanzare sunt mai exact replici ... (vezi toată discuția)