avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... exercitarea autoritatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

exercitarea autoritatii parintesti

Buna ziua,
fosta concubina m-a dat in judecata pentru exercitarea autoritatii parintesti. eu propunand de fiecare dat,o intelegere amiabila la notar in vederea stabilirii pensiei alimentare,dreptul de vizita si cand o pot lua in vacante la domiciliul meu. Precizez ca eu locuiesc in Franta,inainte de a o cunoaste pe fosta concubina,copilul nascut aici,iar acum ele locuind in romania,la domiciliul mamei ei. In momentul in care i-am cerut numarul de dosar si o copie a cererii pe care a depus-o,m-am lovit de un refuz total,spunand ca este dosarul ei si ca nu e treaba mea. De acelasi refuz (cu mesaje scrise),m-am lovit si de cate ori am cerut sa imi lase copilul in vacanta la domiciliul meu din Franta. (copilul are varsta de 4,6 ani). ce sanse am fata instantei de a-mi putea lua copilul in vacante si a tine legatura telefonica (internet)?
Cel mai recent răspuns: gavrila marius , utilizator 10:31, 7 Martie 2018
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va adresati unui avocat din Romania sa va reprezinte interesele.
Stiti la ce judecatorie se judeca?
Va trebui sa aflati macar judecatoria 9s-ar putea sa fie cea de domiciliu a minorului) iar restul afla avocatul.
Va multumesc pentru raspuns. Judecatoria targoviste si am adresat un mail si o scrisoare recomandata cu numarul dosarului. am sunat la registratura si asa am aflat numarul dosarului
mai precizez ca intelegerea la notar,pe care i-am propus-o, a refuzat-o spunand ca avocatul ei i-a precizat ca nu se poate asa ceva,este adevarat? tot ce va spun,am ca dovezi, mesajele scrise de ea
Buna ziua,
Nu, dar nu mai are importanta.
Angajati-va urgent avocat care sa va reprezinte interesele.
va multumesc

Alte discuții în legătură

Incredintare copii adrian71p adrian71p Buna ziua Am doi baieti de 6 si 11 ani si in urma divortului au fost incredintati mamei acum trei ani.La ce varsta poate decide un copil cu care parinte sa ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu si pensie alimentara Ionica 76 Ionica 76 Sunt tatal unei fetite de 12 ani, am divortat in decembrie 2015 la notar, am facut cu fosta o conventie din care rezulta custodie comuna putand sa mi vizitez ... (vezi toată discuția)
Lipsire de libertate? sau nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului? vldstf vldstf O doamna X a trait in concubinaj cu domnul Y si, in urma acestei relatii, au impreuna un copil de aproximativ 3 ani. In prezent, fiind despartiti, se judeca ... (vezi toată discuția)