avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire domiciliu si pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire domiciliu si pensie alimentara

Sunt tatal unei fetite de 12 ani, am divortat in decembrie 2015 la notar, am facut cu fosta o conventie din care rezulta custodie comuna putand sa mi vizitez ori de cate ori vreau copilul si eu sa ii platesc lunar 240 lei, fostei nu i am dat nici un ban dar in schimb m am ocupat de fetita cumparandui tot ce are nevoie. Din Martie 2016 pana in Iunie 2016 fata a stat la mine fiind data afara din casa de mama si de concubinul acesteia, din iunie 2016 pana in octombrie 2016 fata a stat din nou la fosta( de fapt a fost tinuta la tara ), in octombrie 2016 am fost sunat de fata si rugat sa merg sa o iau deoarece fosta impreuna cu concubinul o supun la rele tratamente nedemne de o mama. Din Octombrie 2016 pana in prezent eu ma ocup in totalitate de fata, fosta necontribuind cu nimic la tot ceea ce inseamna cresterea unui copil, o suna uneori sa o intrebe ce face, din Octombrie 2016 pana in Aprilie 2017 nu a vazut nici alocatia de la aceasta iar ulterior a inceput sa ii puna cate 200 de lei pe un card pe care il are de la ea. Fata vrea sa ramana la mine fiind respinsa de mai multe ori de catre mama spunandui fetei ca il prefera pe concubin in locul ei. In prezent fosta are un copil cu concubinul . Vreau sa o dau in judecata pentru a cere stabilirea domiciliului copilului la mine iar fosta sa fie obligata sa contribuie cu pensie alimentara pentru copil. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:54, 26 Noiembrie 2018
Ati avea sanse.
Restul sunt detalii concrete care depind de ceea ce va fi la proces.
Fetița de 12 ani va fi ascultata de către judecator care va decide atât raportat la dorința fetei cât și la motivele de fapt pe care le puteți dovedi prin probele cu care înțelegeți sa va probati acțiunea
Luați legătura cu un avocat, din cele învederate, rezultă că puteți obține admiterea cererii, cu atât mai mult dacă minorul își exprimă dorința de a locui cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa pierd fetita? gusti90 gusti90 In urma unui concubinaj ce a durat aprox.2 ani jumatate a rezultat un copil,fetita mea in varsta de 1 an si 6 luni acum,in urma cu 4 luni fosta concubina a ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului in concubinaj Radu190 Radu190 Salut,numele meu e Radu si am o intrebare dacă poate raspunde cineva . Va explic cum pot aceasta problema. Am trăit intr.o relatie de concubinaj din care ... (vezi toată discuția)
Domiciliu minor Dayira Dayira Buna ziua, In luna ianuarie 2013 fosta sotie a parasit domiciliul conjugal si a luat-o si pe fetita noastra in varsta de 3 ani fara a ma anunta. In luna mai ... (vezi toată discuția)