avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CAS persoane fara venit(ANAF)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CAS persoane fara venit(ANAF)

Buna ziua,

Am fost la ANAF sa achit CAS la nevoie, adica pe 7 luni, care are o taxa unica de 1330ron
Doamna de la ANAF a zis sa nu fac asta, deoarece urmeaza sa intre o noua ordonanta prin 17-28martie, care sa reduca de la 7 luni la 6luni plata si care iti ofera asigurare medicala pe cel putin jumatate de an.
Stiti ceva? s-au a incercat sa scape de munca?
Cel mai recent răspuns: cristicris , utilizator 13:12, 2 Aprilie 2018
Preconizeaza ca vor primi aceasta schimbare de legislatie si (dat fiind haosul legislativ din ultimii ani) au banuiala ca se va aplica retroactiv. Daca va este neaparat necesar sa faceti plata acum, insistati, nu exista temei legal sa va refuze indeplinirea obligatiilor, fie si facultative care va revin potrivit legislatiei in vigoare la aceasta data. Daca va permiteti sa asteptati pana se clarifica situatia acestor noi prevederi, s-ar putea dovedi o idee mai buna
Am stat 12minute si a tot insistat pana m-a facut sa plec acasa. 12minute a insistat , desi eu trageam ca mari schimbari nu vor fi care sa ma avantajeze si oricum va dura sigur pana va intra ceva.
Serios? Mie mi-a luat jumatate de minut luni sa obtin ce voiam in sensul acesta... De asta v-am si raspuns, nu este strict o intrebare de legislatie, dar aveam o experienta recenta relevanta
Buna ziua. Pe ce perioada erati asigurata daca achitati taxa unica de 1330 lei?
Nu era pentru minea neaparat. Am facut o favoare unui prieten, pe considerentul "daca tot sunt aici..." :)) Sincer nu am cerut detalii dincolo de cele necesare pentru plata

Alte discuții în legătură

Cand se plateste cass pe dividentele din 2018 ?! avo7 avo7 Buna ziua, Nu am inteles cum se platesc contributiile acelea la sanatate (micro fara salariat). Se platesc contributii la sanatate in 2019 pt 2018 daca ... (vezi toată discuția)
O persoana fizica, fara loc de munca se poate asigura la concedii si indemnizatii? RamonaLazar RamonaLazar Buna ziua! O persoana fizica, fara loc de munca (deci fara venituri), se poate asigura la concedii si indemnizatii prin contract cu Casa de Sanatate in baza ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa aflu daca angajatorul meu a platit toate contributiile? ContSters66930 ContSters66930 Cum pot sa aflu sau de unde pot sa aflu daca angajatorul meu a platit la stat toate contributiile pe care el mi le-a oprit? (vezi toată discuția)