avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA intrebare decont si plata tva pfa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

intrebare decont si plata tva pfa

Buna ziua,

as dori sa ma lamuresc cu cateva lucruri deoarece este primul trimestru al meu ca PFA la norma de venit platitor de TVA si din cat am cautat pe net am observat ca aici este locul cel mai bun.

1. Pana la data de 26 octombrie 2009, inclusiv, se poate depune decontul de TVA pentru PFA platitor de tva si tot pana la acea data trebuie platit TVA-ul aferent ca sa nu ai penalizari ?

2. Am vazut in unele locuri ca se plateste TVA la norma ta de venit si apoi se face o regularizare. Eu stiu ca se plateste TVA pentru facturile pe care le-ai emis in trimestrul respectiv indeferent de suma. Vreau doar sa platesc tva-ul la factura fara sa decontez nimic. Este corect cum cred eu ?

3. Din pacate nu sunt in acest moment in judetul unde am PFA-ul dar am inteles ca se poate depune online formularul 300 prin sistemul electronic national. Este ok sa procedez asa ? si daca da stiti cumva adresa exacta la care pot face asta ca m-am cam pierdut prin site-ul lor.

4. Dupa ce depun online formularul 300 pot sa fac plata la banca mea catre trezoreria din judetul unde am PFA-ul?

5. In afara de formularul 300 si de plata tva la banca mai trebuie sa depun vreun act sau bilant cu facturile pe care le-am emis/primit pe trimestrul 3? Sau se merge pe incredere si pui tu suma care iti iese si doar in cazul unui control se verifica asta ?

Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri anticipat!
Cel mai recent răspuns: alex_voc , utilizator 20:41, 21 Aprilie 2011
Veti avea nevoie de un program special, in care puteti completa si lista formularul 300. I-l puteti descarca de la adresa [ link extern ]
Multumesc mult. Mi-am instalat instalat programul Declaratii fiscale 2009 ultima versune.
Am niste mici probleme la el totusi si cu asta cred ca va iesi deja un tutorial de depunere al TVA-ului pentru incepatori :)

1. Eu ar trebuie sa platesc TVA trimestrial, si dupa ce am completat toate datele si am apasat butonul Incarcare/actualizare mi-a aparut formularul 300 dar e bifata optiunea 301 (decont lunar) si nu pot selecta 302(decont trimestrial) si altceva. Este un bug sau gresesc eu ceva? Am modificat data la windows in septembrie si am incercat sa fac si pt luna 09 si pentru luna 10 si tot nu a mers. Nici dupa restart.

2. TVA pentru trimestrul 3 il fac pentru luna 09 sau 10 cand aleg anul si luna ?

3. Din ce am observat daca am emis o factura de prestari servicii pentru o firma din Romania trebuie sa completez Randul 7, iar daca am primit o factura de prestari servicii de la o firma din Romania platitoare de tva 19%, trebuie sa completez Randul 18. Se mai completeaza automat din program Randul 14, respectiv Randul 22. Mai trebuie sa completez ceva suplimentar doar in vazul de fata?

4. Pro rata de deducere va fi de 100% ?

Multumesc anticipat!
1. Din pacate a fost demult, cand a trebuit sa folosesc programul -- predau online de cand exista aceasta posibilitate. Formularele PDF sunt mult mai simple.

2. Pe luna 09, adica pe ultima luna a trimestrului trecut.

3. Este de recomandat sa bagati cate un 0 in fiecare camp, chiar daca nu se aplica campul respectiv in cazul Dvs. si sa apasati ENTER. Astfel se vor completa campurile calculate. Trebuie sa completati doar ceea ce vedeti -- campurile calculate se completeaza automat. Trebuie sa aveti 35 sau 36 de campuri.

4. La mine contabilul spune cat va fi pro rata (a fost demult cand am studiat eu la Facultatea de Stiinte Economice), dar cred ca in cazul programului se calculeaza in mod automat.
Cred ca deja ti-ai gasit raspunsul la intrebarea ta, dar si eu am cautat si am aflat de la cieva care stia asa ca pentru cei care intampina aceasta problema in care NU POT BIFA TRIMESTRIAL, trebuie sa bage la luna 03 apoi se poate bifa. Succes!
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
alex_voc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calendar obligatii fiscale pentru luna aprilie 2012  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu 1. Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat [b]Formular 100[/b] (format electronic) - [b]lunar[/b] 2. Declaratia privind obligatiile de ... (vezi toată discuția)
Plata tva richy richy Buna ziua, Mi-am deschis un pfa in ianuarie 2010 sistem real platitor de TVA si am unele nelamuriri. Am incasat pana in luna aprilie 3000 RON din care ... (vezi toată discuția)
Acte gãsite dupã depunerea declarațiilor Qimer Qimer Mi-au fost predate azi mai multe facturi din luna septembrie, dar între timp am depus declaratiile 300 și 100 (cu depunere trimestrială). Care ar fi ... (vezi toată discuția)