avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... furt la amanet
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

furt la amanet

buna ziua
am bagat la amanet o bratara de 6.2g de aproape un an .astazi am aflat ca acel amanet a fost jefuit .am fost si am vorbit cu patronul si a spus sa stau acasa ca atunci cand o sa aiba un raspuns o sa ma sune.
eu acum vreau sa platesc datoria fata de ei de 200 ron si sa imi recuperez bratara
cum ar trebui sa procedez?:(
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 12:54, 23 Octombrie 2009
Eu,as introduce o actiune(poate fi provocatorie daca nu se dovedeste infractiunea despre infractiunea de furtin legatura cu care face vorbire patronul casei de amanet) in pretentii pentru nerespectarea clauzelor contractului de amanet in contradictoriu si cu cu asiguratorul casei de amanet.
Daca intr-adevar a exista un furt va produce aceasta dovada,iad asiguratorul va fi obligat la plata contravalorii obiectului imprumutat.
Aceasta actiune se dovedeste au acte,interogatoriu,martori,expertiza de evaluare a bunului.
Daca nu se va produce aceasta dovada,este vorba despre o posibila fapta penala si trebuiesc sesizate cu plangere organele abilitate pentru furt si inselaciune
Introduceti o actiune in pretentii impotriva Casei de Amanet. Acesta era obligat sa asigure toate bunurile primite in regim de amanet.
Suicces!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi recuperez aurul furat,dus la amanet? nycoleta81 nycoleta81 am fost jefuita in propria casa de unde mi-a fost furat aurul in timp ce dormeam.curios hotul a fost prins dar a amanetat tot aurul la case de amanet.politia ... (vezi toată discuția)
Furt sau litigiu civil? gabriel85 gabriel85 O persoană majoră a determinat prin diverse motive, o minora de 12 ani sa-i dea bijuteriile din aur, pe care le purta la ea, primite de la părinți: ... (vezi toată discuția)
Am amanetat o bijuterie despre care nu stiam ca e falsa blecota blecota in urma cu ceva timp am achizitionat de la o persoana o bijuterie despre care am fost convins ca este din aur, am verificat-o la bijutier si am fost convins ... (vezi toată discuția)