avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am vândut un imobil unui cetățean norvegian care ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am vândut un imobil unui cetățean norvegian care zice că a găsit niște insecte în casă și îmi cere 60.000 de euro despăgubire. Sunt recunoscute în România deciziile instanțelor din Norvegia?

Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de recunoasterea deciziilor instantelor judecatoresti norvegiene in Romania. In 2016 am vandut o casa aproape noua unui cetatean norvegian. In 2017 m-a contactat un avocat ca imi cere 60 000 euro ca nu stiu ce insecte a gasit in casa. Ma rog, banuiesc ca se va ajunge in instanta. Daca va castiga, eu voi fi in tara deoarece ne-am mutat in Romania si nu am de unde sa ii dau atatia bani. Intrebarea mea este in ce masura se recunoaste decizia instantei judecatoresti din Norvegia in Romania si daca pot fi executat in Romania pe baza deciziei din Norvegia. Va multumesc anticipat.
Catalin Pripici
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Pana acum specializare in civil pare mai relevant decat in penal in cazul dvs. Unii dintre cei care sunt listati pe forum (inclusiv subsemnata) vor fi de acord sa va ofere serviciile. Insa va trebui sa contactati prin email direct, nu este permis in forum deschis
Ok, am inteles. Eu sunt din Constanta si nu stiu daca pot colabora cu un avocat din Bucuresti de exemplu. Se poate colabora numai prin telefon pe acest caz?

O alta intrebare ar fi daca recunoasterea deciziei instantei Norvegiene in Romania, nu este conditionata de necesitatea ca fapta pentru care s-a dispus executarea sa fie recunoscuta si in Romania ? Adica in Norvegia sunt sute de insecte in case. Aceste insecte pentru care sunt dat in judecata au aparut in Norvegia prin 2013. Un cetatean din Oslo s-a suparat ca a cumparat o casa cu multe astfel de insecte si l-a dat in judecata pe fostul proprietar...si a castigat. De atunci e o intreaga nebunie cu insectele astea ca se mira toata lumea. Ca fapt divers, ele nu sunt periculoase nici pentru oameni nici pentru casa/bunuri. Sunt inofensive, doar neplacute la vedere desi se ascund si apar foarte rar. Ma rog, ar fi recunoscut acest caz de instantele Romanesti ? E specific Norvegiei si din cate mi-a zis avocatul de aici in cativa ani nu se vor mai putea face procese ca vor fi peste tot, ca celelalte insecte existente. Deci este necesar ca inantele Romanesti sa aiba un echivalent al faptei in legislatia romaneasca?
Hotararea din Norvegia poate fi recunoscuta conf.artr.2567 NCC,nu se va rejudeca in fond procesul ci, doar daca drepturile castigate in Norvegia nu sunt contrare ordinii publice din dreptul international privat roman.Nu este nevoie sa existe un precedent in Romania,nu se rejudeca in fond.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
DAN POPESCU, Avocat
Insectele alea au certificat de nastere cu data pe el? Poate le-a adus in valiza sau poate sunt purici dresati, dupa ce va ia banii, baga puricii la loc in cutie si cauta alt fraier.
Ce fel de insete or fi? Nu au nume? Cum face dovada ca erau acolo cand a cumparat si nu au aparut dupa?

Alte discuții în legătură

Asistenta sociala din norvegia a luat copilul Corbuletz Corbuletz Buna ziua, Va scriu deoarece am un copil cu o fata din america centrala, de care am divortat de comun acord in luna Iulie anul 2014, fiind casatoriti din ... (vezi toată discuția)
Ajutor!statul norvegian incearca sa-mi ia copilul prin abuz! dismissed dismissed Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi ... (vezi toată discuția)
Ajutor,sunt in norvegia cu copilul vreau sa ne intoarcem in tara! dismissed dismissed Sunt in Norvegia cu copilul minor. In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat. Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul ... (vezi toată discuția)