avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mosteniri

Bună ziua. As dori sa mă ajutați intr-o problema. Bunica mea a cumpărat un teren loc de casa printr-un act de vanzare pe numele ei în timpul căsătoriei,de la tatăl acesteia ,în care act de vanzare se specifica faptul ca va intra în posesia terenului abia după decesul tatălui. După ce tatăl bunicii s-a stins ,bunica si-a intrat în drepturi și a construit pe acest teren,împreună cu bunicul ,o casa în care s-au născut apoi 3 copii;mătușile mele și tatăl meu. Mătușile s-au căsătorit ,iar în casa a rămas numai tatăl meu cu bunicii. Intre timp bunicul s-a stins și el iar la mostenire au participat bunica ce deținea jumătate din casa construita ,la care s-a adăugat 1/8 din partea bunicului și tatăl meu,mătușile mele renunțând prin declarații înregistrate la tribunal.,tatălui meu revenindu-i cota de 3/8 din casa. Întrebarea mea este; dacă bunica deține întreg terenul pe care este construita casa,aceasta fiind dobândit prin act de vanzare de la părinții dânsei, pe care mai apoi au construit casa (ea și bunicul),, pământul vine la impartire după decesul bunicului ,sau numai casa construita de ambii în timpul căsătoriei?
Cel mai recent răspuns: ANA39 , utilizator 17:40, 7 Martie 2018
Daca terenul este proprietatea personala a bunicii, acesta nu face parte din masa succesorala ramasa de pe urma bunicului defunct si in care se include casa - bun comun.
Mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor LenutaUngurasu LenutaUngurasu Buna ziua!Va rog ajutati-ma. Anul trecut a decedat bunicul meu (din partea tatalui) bunica fiind decedata din 2005,acestia avand trei copii:Frasina,Maricica ... (vezi toată discuția)
Obtinere mostenire io_Aky io_Aky Buna ziua, Sunt nou pe acest forum si sper ca am postat la sectiunea corecta, si ma adresez cui trebuie. Nici nu stiu de unde sa incep povestea mea, ca ... (vezi toată discuția)