avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunuri dobandite inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunuri dobandite inainte de casatorie

Fiica mea a decedat dupa 4 ani casnicie in acest timp a nascut un copil acum in vârsta de 19 luni
Avea ca bunuri proprii 2 apartamente, o societate SRL.
SE POATE SĂ MOSTENEASCA COPILUL CELE 2 APARTAMENTE ?
Mentionez că aceste bunuri au fost cumparate cu ajutorul parintilor 100%
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
mary5000, utilizator
Cel mai recent răspuns: mary5000 , utilizator 20:12, 7 Martie 2018
se poate, in sensul in care copilul are capacitatea de a-si mosteni mama; totusi, daca fiica era casatorita, 1/4 din apartament si din partile sociale va mosteni sotul ( daca nu renunta)
Multumesc,
Dar nu inteleg dacă copilul are capacitatea de a moșteni.
Suntem acum in relatii ok
Dar as dori să aibă copilul asigurat un viitor material.....
De ce nu intelegeti? Eu cred ca am exprimat destul de clar in sensul ca are capacitatea de a mosteni.

Condiţiile generale ale dreptului de a moşteni
Art. 957

Capacitatea de a moşteni

(1) O persoană poate moşteni dacă există la momentul deschiderii moştenirii.
Vă mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire zaharia.valeria zaharia.valeria Buna ziua! Am dori sa aflam cum putem dezbate mostenirea. Situatia noastra e: -suntem doua surori -tatal a decedat, mama traieste (casatoriti de 58 ... (vezi toată discuția)
Mostenirea copiilor nelegitimi Elena59 Elena59 Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, care este cota mostenirii legale pe care sotul supravietuitor o primeste dupa decesul sotiei(celuilalt sot)? Situatia (speta) ... (vezi toată discuția)
Mostenire laura_daniel_nita laura_daniel_nita Buna ziua. Intrebarea mea probabil o sa para banala Tatal meu vitreg a decedat. dansul avea un copil. Mostenirea se imparte intre mama mea si acest copil. ... (vezi toată discuția)