avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC inainte de 2012
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC inainte de 2012

Bună seara,
Revin si eu cu o intrebare care s-s mai pus dar nu m-am lamurit si anume, daca Concediul de crestere copil inainte de OUG 124/2012 constituie sau nu vechime in specialitate, respectiv daca perioada cuprinsa intre 2007-2009 pot constitui vechime in specialitate.
Cel mai recent răspuns: Perquelutza , utilizator 11:24, 9 Martie 2018
OUG 124/2012 nu se refera la CCC....ci OUG 124/2011 care a intrat in vigoare la 01.01.2012.

Perioada concediului pentru creşterea copilului (2007 - 2009) în vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în munca şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.
Multumesc, dar văzusem niste discutii cu privire la interpretabilitatea legii si răspunsuri favorabile din partea Ministerului Muncii in spete similare.
Legea civila nu poate avea efect retroactiv ... intrebati in scris la Ministerul Muncii si cu acel raspuns- daca este favorabil dvs. - mergeti unde aveti nevoie sa vi se considere perioada in cauza vechime in specialitate.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitatea studiilor Madamar1007 Madamar1007 Se da urmatoarea speta: functionar public de conducere, absolva in iulie 2009 facultatea de drept. In martie 2010 intra in CCC si se afla inca in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere a copilului=vechime in specialitate? Ramona24 Ramona24 Buna ziua! Exista vreun act normativ care sa reglementeze faptul ca , concediul de crestere a copilului de pana la 2 ani este considerata si vechime in ... (vezi toată discuția)
Perioada de ccc este vechime in specialitate - se aplica si in cazul meu oug nr. 124/2011? alia2 alia2 Buna ziua, In perioada noiembrie 2009 - august 2011 am beneficiat de concediul de crestere copil pana la doi ani. Stiu ca la sfarsitul anului 2011 a aparut ... (vezi toată discuția)