avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile părinților divorțați. Poate transfera ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile părinților divorțați. Poate transfera tată copilul de la școala unde este acum, fără acordul mamei?

Buna ziua,

Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la o problema cu care ma confrunt in ultima perioada. Eu si fostul meu sot am divortat acum 6 ani, in urma casatoriei a rezultat minorul, acum in varsta de 10 ani. In urma divortului s-a stabilit custodia comuna,cu domiciliul copilului la subsemnata. In momentul de fata copilul este inscris la o scoala Generala pe care frecventeaza inca din clasa 0. La momentul inscrierii acestuia tatal copilului a efectuat toate procedurile de inscriere fara a mai fi nevoie si de acordul meu. Acum, tatal copilului imi solicita schimbarea scolii la care este inscris copilul in detrimentul unui Colegiu National. Avand in vedere ca nu sunt de acord cu aceasta schimbare, cum trebuie sa procedez pentru a putea avea un control asupra acestei situatii. Este posibil ca si in aceast caz ,tatal, sa poata face aceste schimbari fara a mai fi nevoie de acordul meu.

Astept cu interes raspunsul dvs.

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Ambrii parinti trebuie sa completeze cererea acord ( din metodologia de inscriere aprobata de inspectorat) prin care isi exprima dorinta ca minorul sa mearga la acea unitate de invatamant.
Daca exista neintelegeri atunci aceasta situatie se poate rezolva pe cale amiabila daca nu pe calea instantei de judecata pe cale de ordonanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu vă sfătuiesc să scrieţi o adresă către conducerea şcolii unde tatăl vrea să înscrie copilul prin care să specificaţi că nu sunteţi de acord cu înscrierea copilului la acea şcoală , arătaţi că aveţi autoritate părintească comună şi copilul e arondat la şcoal nr.... de care aparţine domiciliul copilului.(sau scrieţi motivul dvs, dacă nu e cel scris de mine)
Nu sunteti de acord pentru ca?
Nu sunt de acord deoarece copilul s-a obisnuit cu acest colectiv, are foarte multi prieteni de care este atasat. Imi cunosc copilul si are nevoie de mult timp pentru a se adapta la noi schimbari. Aceeasi problema am avut-o in momentul in care s-a despartit de colegii de la gradinita.
Tatal poate solicita suplinirea acordului dvs pentru schimbarea scolii daca demonstreaza ca sunt argumente pentru un colegiu national.

Alte discuții în legătură

Transfer scoala danyleca danyleca Buna ziua! Sunt in divort cu sotul meu si avem un copil de 16ani, termina clasa a IX-a la seminar, dar nu-si mai doreste sa urmeze aceasta scoala si vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort e necesara in actele copilului la scoala? Anom Anom Buna ziua, Baietelul meu, provenit dintr-o casnicie anterioara care s-a terminat acum 4 ani e acum inscris in clasa pregatitoare la o scoala de stat. Am ... (vezi toată discuția)
Autoritate părintească exercitată în comun: părintele rezident poate schimba școala și locuința minorului fără acordul celuilalt părinte? Ciprian Marica Ciprian Marica În cazul custodie comune a unui minor părintele la care locuiește minorul poate schimba scoala si locuinta minorului fără acordul celuilalt părintele?Vă ... (vezi toată discuția)