avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua,
Am un credit la un IFN , pe care datorita unor desese in familie nu am reusit sa-l pltesc la timp. Am aflat ca am fost trimisa in executare silita pentru suma de 2468 lei. Problema este ca desi nu a fost inca data o sentinta de la tribunal, mie mi s-a debitat contul de doua ori in doua luni diferite (nu am primit nici acum actele de executare sau poprire pe conturi). Totusi este legal sa te trimita in executare si sa incaseze bani fara a avea o decizie definitiva? Se poate contesta executarea silita deoarece suma pentru care s-a decis executarea este mai mare decai valoarea debitului actual? MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 13:03, 8 Martie 2018
Buna ziua,
Solicitati in primul rand bancii care a efectuat popririle sa va comunice actele ce au stat la infiintarea lor ( de retinut este faptul ca nici o banca nu poate bloca un cont fara a exista un titlu executoriu)
Dupa care, mergeti la acel IFN si solicitati detaliile legale de dosarul de executare (la ce executor se afla, asta in cazul in care nu veti afla de la banca).
Dupa ce aflati cine este acel executor mergeti si solicitati o copie a intregului dosar de executare ( unii executori percep costuri de fotocopiere, asa ca ar fi bine sa aveti ceva bani la dvs. ex. 05.-1 leu/pagina)
Daca sunt aspecte ce necesita a fi contestate atunci puteti depune contestatie la executare.
Succes!
Am aflat tot de la IFN ca s-a initiant in 6 octombrie( a avut primul termen) anul trecut dosarul de executare,a fost respinsa in prima instanta cererea, au facut recurs si abia acum in februarie s-a admis executarea dar inca nu s-a definitivat dosarul de executatare. IFN-ul a retinut bani in 13 octombrie si 14 noiembrie prin debitare card ( asa era convenit in contract). Eu am intrebat daca este legal sa reti bani desi ai trimis un dosar spre executare pe o suma mai mare, iar acum debitul este mai mic. Este asa un motiv de contestatie a executarii?
Fara studierea unor documente nu pot sa va comunic exact daca puteti sau nu sa faceti o contestatie la executare. In plus trebuie sa fiti in termenul de a mai putea face contestatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri titlu executoriu leusan leusan daca un contract IFN ,pentru care s-a executat silit debitorul pentru,, rate restante ,penalitati si capital ramas de rambursat la contractul cu nr xxxxx\\" , ... (vezi toată discuția)
Poprire sheba sheba buna ziua, am avut si eu rate printrun IFN si ramas fara servici nu am mai achitat ratele lunar, drept urmare s-a intocmit un dosar de executare silita, ... (vezi toată discuția)
Executare silita- cuantum poprire ContSters313331 ContSters313331 Am fost executat silit de catre un executor judecatoresc pt ca am ramas in urma cu ratele la banca executarea silita s-a facut cu proprire pe salariu mai ... (vezi toată discuția)