X a lucrat la negru la o firma timp de 4 luni de zile ca sofer efectuand curse externe.La fiecare cursa fiind stresat mereu de directorul firmei telefonic "da-i batai"sa ajunga cat mai repede la destinatie nu a respectat niciodata programul de somn acest lucru poate reiesi si din diagrame. Soferul a insistat de nenumarate ori sa is e faca contractul de munca dar tot il amana de pe o saptaman pe alta. La una din cursele externe de oboseala adormise la volan si era sa faca accident .A vorbit cu seful lui la tel dar acesta i-a zis sa nu se opreasca,a urmat un schimb de replici dure si soferul X a lasat masina in Belgia si a venit acasa cu altaCheile le-a ascuns pe la motor si a anuntat firma ca si-a dat demisia.Acum soferul x este chemat in judecata pt abuz de incredere de catre seful lui si mai mult pe internet a publicat un articol prin care spunea ca X a luat si carnete de tir si 21mil din masina ceea ce nu e adevarat. Acum ce sanse mai are X? Ce art de lege trebuie sa invocam pt a-l reclama ca nu a fost folosit pt ""perioada de proba"' munca la negru 4 luni de zile si ca nu a lasat soferul sa respecte timpul de odihna?
Daca nu a semnat nici un contract de munca cu angajatorul acesta cum poate face dovada ca aceea este persoana care a condus masina societatii cu acordul patronului? Pe ce probe isi intemeiaza acuzatiile?
Astept un raspuns!
soferul a fost chemat la politie dupa ce s-a intors cu o alta masina acasa si a dat o declaratie in care a relatat tot ce am expus mai sus !dupa masina in belgia atrimis un alt sofer care a zis ca nu a gasit banii si carnetele de tir!acum seful este foarte pornit pe acest sofer pe site-ul bursei transporatorilor l-a prezentat la acele evenimente "aveti grija sa nu patiti si voi cum am patit eu sa nu-l angjati pe X'" fostul meu sofer sa va faca si voua la fel
Speta e mai mult decat simpla:
nu exista infractiunea ... nu poate fi condamnat respectivul ... lipsesc atatea elemente constitutive incat i-ar lua 5 minute sa demonteze tot dosarul in instanta. ma voi limita la cateva exemple:
" Infractiunea de abuz de incredere este o fapta comisiva al carei obiect material se realizeaza prin una din urmatoarele actiuni: INSUSIREA BUNULUI, DISPUNEREA PE NEDREPT DE ACEL BUN SAU REFUZUL DE A-L RESTITUI.
INSUSIREA BUNULUI MOBIL PRESUPUNE ACTIUNEA PRIN CARE AUTORUL, AFLAT IN DETENTIA LEGALA A BUNULUI, PUNE STAPANIRE IN MOD SAMAVOLNIC, IN MOD ILEGAL SI ABUZIV PE BUN, CA SI CUM AR AVEA CALITATEA DE PRORPIETAR".
- pentru existenta infractiunii se cere ca faptuitorul sa-si insuseasca in mod efectiv bunul. Insusirea are caracter abuziv, intrucat se efectueaza asupra bunului apartinand altuia.
spune-i sa isi ia un avocat stagiar si la primul termen de judecata se termina procesul.