avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Greșelile tineretii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Greșelile tineretii

Buna ziua!
Am un prieten care, acum vreo 10 ani, a optat pentru un credit (vreo 4-5 mii lei). În urma unor situații dificile, nu a mai plătit ratele iar dosarul a fost plasat executorului. Azi, după atâția ani, a aflat că, dintr-un salariu de 1100 RON (pe care îl ia în mana) i se va opri jumătate. Întrebarea mea este: legea permite asa ceva? E un singur credit, nu are alte datorii pe la banci, iar eu stiam ca au voie sa ii oprească maxim o treime. S-a schimbat ceva intre timp? Multumesc de răbdare și timp :)
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:14, 8 Martie 2018
Buna ziua,
Aveti dreptate, se poate opri maxim 1/3
Vedeti prevederile art. 728 C.Pr.Civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperatori de creante Vivianne2012 Vivianne2012 Buna,am și eu o nelămurire??lucrez am salariu 1500ron,si am m-am trezit cu o înștiințare de la executorul judecătoresc Bociort Crina pt creditoarea ... (vezi toată discuția)
Intelegere amiabila cu executor judecatoresc WeissCristina WeissCristina Buna ziua. As dori sa va intreb daca se poate face o intelegere amiabila cu executorul judecatoresc in conditiile in care am deja proprire pe salariu cu o ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu tomaiulianmarius tomaiulianmarius Buna ziua va rog sa imi spuneti si mie daca eu am 2 opriri pe salariu una de 4000 ron un credit neplatit si de la fisc 900 ron cat la suta din salariu are ... (vezi toată discuția)